Βρετανία: Παγώνει τη συμφωνία για το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον

21
Παγώνει τη συμφωνία για το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον

Δεν ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το χρονοδιάγραμμα της βρετανικής Κυβέρνησης για τη συμφωνία για το Brexit με ψήφους 322 έναντι 308.

Το χρονοδιάγραμμα του Μπόρις Τζόνσον προέβλεπε ότι το νομοσχέδιο θα έπρεπε σε τρεις μόλις μέρες να έχει εγκριθεί από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Ορισμένοι βουλευτές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα στηρίξουν τη δεύτερη ανάγνωση, αλλά όχι το χρονοδιάγραμμα, αφού ήθελαν να υπάρχει χρόνος για ουσιαστικές τροπολογίες στη συμφωνία.

Με βάση τα δεδομένα αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί και η προθεσμία εξόδου της Βρετανίας της 31ης Οκτωβρίου που είχε θέσει ο Μπόρις Τζόνσον.

Η έγκριση της συμφωνίας

Νωρίτερα, είχε περάσει στο βρετανικό Κοινοβούλιο - όπως αναμενόταν - η συμφωνία αποχώρησής της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ψήφους 329 υπέρ έναντι 299 κατά. Αυτό είχα σημάνει ότι οι βουλευτές ενέκριναν το να γίνει η συμφωνία νόμος του κράτους.

Πέρασε όπως αναμενόταν η συμφωνία αποχώρησής της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ψήφους 329 υπέρ έναντι 299 κατά. Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές εγκρίνουν το να γίνει η συμφωνία νόμος του κράτους.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία που ακολουθεί ωστόσο, οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν ή όχι τριήμερη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία που θα συνοδεύει το Brexit και πιθανές τροπολογίες.