Βρετανία: Πέρασε η αναβολή του Brexit – Ο Τζόνσον ζήτησε Εκλογές

97

Το νομοσχέδιο για την αναβολή του Brexit ενέκρινε η Βουλή των Κοινωτήτων της Βρετανίας, με 327 «ναι» και 299 «όχι».

Η απόφαση αυτή αναγκάζει την βρετανική κυβέρνηση να αναζητήσει παράταση εάν δεν έχει συναφθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

«Ήρθε η ώρα να αποφασίσει ο λαός» ανάφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, παίρνοντας τον λόγο, προσθέτοντας ότι δε θα ζητήσει περαιτέρω παράταση για το Brexit.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου ουσιαστικά τερματίζει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

O Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να διεξαχθούν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο για να το καταφέρει αυτό απαιτείται να τον στηρίξουν τα 2/3 του κοινοβουλίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός γνωρίζει ακόμα μια βαριά ήττα, μετά την απόφαση 329 βουλευτών να ψηφίσουν «ναι» στο νομοσχέδιο το οποίο απέκλειε το άτακτο Brexit.

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας, αυτό είναι το ‘νομοσχέδιο παράδοσης’ που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

«Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτά που (ο Κόρμπιν) προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».