Βρούτσης σε Αυτιά: Νέοι δικαιούχοι για τα 800 ευρώ-Ποιούς αφορά (λίστα)

427
Βρούτσης: «Επεκτείνουμε τους δικαιούχους των 800 ευρώ»-Ποιες οι νέες κατηγορίες

Η Κυβέρνηση επεκτείνει τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία και την απασχόληση, στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αμέσως μετά το Πάσχα, έρχεται τροπολογία που θα προβλέπει τα εξής:

Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνε νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Η απόφαση, μεταξύ άλλων, θα καλύπτει: αποκλειστικούς νοσοκόμους, οικοδόμους, ξεναγούς, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές,  δασεργάτες, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς, μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα.

Αναμένεται να τους πιστωθούν τα χρήματα στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.