Χαϊδάρι: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ (Photos)

401
Χαϊδάρι: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ

Ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ είναι ο 49χρονος επιχειρηματίας, Δημήτρης Μάλαμας, που πυροβολήθηκε το πρωί στο Χαϊδάρι και πιο συγκεκριμένα σε φανάρι στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με τη Σατωβριάνδου. 

Ακόμα, ο επιχειρηματίας, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες μετά τη φονική ενέδρα της οποίας έπεσε θύμα, είχε ασχοληθεί με χαρτοπαικτικές λέσχες στον Πειραιά.

Επίσης, είχε απασχολήσει δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. από το 1998 για ενδεχόμενη σχέση του με προστασία καταστημάτων με την βοήθεια επίορκων αστυνομικών.

Μάλιστα, εξετάζονται πληροφορίες ότι υπήρχε συνοδεία του από δύο ή τρεις αστυνομικούς.

Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα γάζωσαν με καλάσνικοφ το αυτοκίνητο τύπου SUV στο οποίο επέβαινε ο επιχειρηματίας.

xaixai

Το όνομα του επιχειρηματία είχε εμπλακεί στην έρευνα του εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη για εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.

Στην ίδια έρευνα είχε εξετασθεί και η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 στην Παιανία.

Όμως, η έρευνα αυτή οδήγησε στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε καταδικασθεί σε μικρή ποινή προ μερικών ετών για υπόθεση νυκτερινών καταστημάτων, ενώ ένα κατάστημά του στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος πριν από τρία χρόνια.

Image result for επιχειρηματίας χαϊδάρι

Τι αποκάλυψε η έρευνα 

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το πρωί εκτός από τους δράστες που χτύπησαν με καλάσνικοφ το θύμα, είχαν πυροβολήσει και αστυνομικοί οι οποίοι ήταν παρόντες στην επίθεση, ενώ βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εντοπίστηκαν από τις κάμερες από τους συναδέλφους τους του τμήματος Ανθρωποκτονιών και κληθέντες να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, υποστήριξαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης. Ωστόσο, ο ρόλος τους ακόμη ερευνάται.

Από το σημείο περισυνελέγησαν δεκαοκτώ κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις από εννιάρι πιστόλι.

Παράλληλα, στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, που βρέθηκε το πρωί στο στόχαστρο εκτελεστών, στο Χαϊδάρι, επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα, το θύμα έπαιρνε μέτρα για την προστασία του και φέρεται να κυκλοφορούσε συνοδεία ενός ή και δύο μοτοσυκλετιστών.

Οι δράστες, κατά τις εκτιμήσεις  της Αστυνομίας παρακολουθούσαν το θύμα που έδωσε  μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας δεχθεί απανωτούς πυροβολισμούς και γνώριζαν καλά τις κινήσεις του. 

Το θύμα υπέκυψε περίπου στις έξι το απόγευμα. Η Αστυνομία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες σε όλο το μήκος της διαδρομής που έκανε ο Δημήτρης Μάλαμας έως το φανάρι που σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και όπου είχε στηθεί η ενέδρα θανάτου.

Παράλληλα, αναζητά μαρτυρίες αυτοπτών, ώστε να μπορέσουν να πιαστούν έστω από μια λεπτομέρεια για να συνθέσουν το προφίλ των δραστών. Ακόμα, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν το καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, ενώ το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται και στο εννιάρι, κάλυκες από το οποίο βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης.

police1

Ο φόβος του θύματος της επίθεσης εξηγείται από το γεγονός ότι κατάστημα ιδιοκτησίας του είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης το 2016.  Τότε, στις 14 Μαΐου του 2016 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάστημα του άνδρα, στην οδό λεωφόρο Αθηνών, με αποτέλεσμα σοβαρές υλικές ζημιές.

Η Αστυνομία ξεκινά το παζλ της έρευνας από το επαγγελματικό περιβάλλον του 49χρονου, ενώ δεν λανθάνει της προσοχής των αστυνομικών η φιλική σχέση που φέρεται να είχε το θύμα με απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος  είχε δολοφονηθεί έξω από ταβέρνα στην Κάντζα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του θύματος της σημερινής δολοφονίας είχε αναφερθεί και σε μεγάλη δικογραφία του παρελθόντος για εκτεταμένη διαφθορά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα της σημερινής επίθεσης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων (παράνομο τζόγο). 

Image result for επιχειρηματίας χαϊδάρι