Χαμένος στον κόσμο του και την αμηχανία του ο ΣΥΡΙΖΑ

574

Οι παιδαριώδεις αντιδράσεις του Σύριζα σε μικρά και μεγάλα γεγονότα που απασχολούν την δημόσια σφαίρα, κάνουν παραπάνω από εμφανή την αδυναμία του να ασκήσει τα νέα καθήκοντα που του ανέθεσε ο Ελληνικός λαός.

Στα μεγάλα αντιδρά με αμηχανία και στα μικρά σηκώνει το γάντι ως μη όφειλε στην κυβέρνηση. Είδαμε τους χειρισμούς που έκανε ο Σύριζα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στην Προανακριτική, το βλέπουμε επίσης και στο θέμα των απειλών που εκτόξευσε o Ζάεφ λέγοντας ότι δεν θα εφαρμόσει την συμφωνία.

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Στην Προανακριτική νεόκοπα στελέχη του Σύριζα, με κυβερνητικό παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ, μίλησαν για χουντοεπιτροπή, υιοθετώντας την άποψη του εγκαλούμενου, που αναφέρθηκε σε έκτακτα στρατοδικεία, ενώ για το φιάσκο της συμφωνίας των Πρεσπών δεν είπαν κουβέντα για το μπλοκάρισμα, που προβλέπεται στο θέμα της εσωτερικής πτυχής (erga omnes), συνδέοντάς το με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Αντίθετα κατηγόρησαν την κυβέρνηση γιατί δεν σήκωσε παντιέρα ρόσα στη Σύνοδο των Αρχηγών, όταν αρνήθηκαν να δώσουν ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων, στον βόρειο γείτονά μας.

Αλλά και σε απλά θέματα, όπως η επαναφορά της κακουργηματικής πράξης στον ποινικό κώδικα για την κατοχή και χρήση μολότοφ, ακούσαμε του κόσμου τα παράλογα.

Αντί να συνεισφέρουν στην όλη διαδικασία, οι λεγόμενοι δικαιωματιστές, που με το νόμο Παρασκευόπουλου έβγαλαν από την φυλακή κάθε καρυδιάς καρύδι, κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση, για μια επιβεβλημένη αυστηροποίηση.

Δεν ακούνε ούτε καν τις κραυγές απόγνωσης των Πανεπιστημιακών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού από την βία που ασκούν οι πάσης φύσεως και μορφής μπαχαλάκηδες.

Δεν βλέπουν ούτε καν τις απειλές κατά της ζωής του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου που τον κατηγορούν ότι ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές να επέμβουν για την εκκένωση κτιρίου, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος.

Δεν λένε κουβέντα για τα ευρήματα της αστυνομίας στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι αναρχικοί.

Τους αρκεί να κάνουν στραβά μάτια στις κάθε λογής συμμορίες που απειλούν και εκβιάζουν δημόσιους λειτουργούς, παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων της χώρας.

Είναι απορίας άξιο αν ο Σύριζα θα διολισθήσει στην τακτική της περιόδου 2012-14, όπου έλεγε σε όλα όχι στην τότε κυβερνητική πλειοψηφία. Αν θα επανέλθει σε τακτικές ακτιβισμού, παραγράφοντας και την κυβερνητική του θητεία και την εμπειρία των στελεχών του, που προέκυψε από αυτήν.

Στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας όπως το μεταναστευτικό και οι απειλές της Τουρκίας σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας, είναι ανάγκη τα κόμματα που σέβονται το λειτούργημά τους, στο πλαίσιο των δημοκρατικών θεσμών να βρουν τρόπους αντί να καταφεύγουν στον φτηνό λαϊκισμό, να συμβάλουν εποικοδομητικά με προτάσεις και παρατηρήσεις.

Οι εβδομήντα χιλιάδες εκκρεμούσες αιτήσεις ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες, δεν τιμούν το κυβερνητικό έργο του Σύριζα, ούτε βεβαίως η κατάσταση των δομών που άφησε στα νησιά του Α. Αιγαίου.
Επίσης η ανεξέλεγκτη δράση των ποικιλώνυμων ΜΚΟ που στην ουσία δρούσαν σε συνεργασία με τους διακινητές στην υποδοχή των μεταναστών, αλλά και ο ρόλος της Frontex είναι παρακαταθήκες με αρνητικό πρόσημα για τον Σύριζα.

Η επέμβαση των Ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού και η αποκάλυψη κυκλώματος που κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για παράτυπους μετανάστες που είχαν φυλακισμένους σε διαμέρισμα, φανερώνει μια δραστηριότητα που δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε την κάλυψη των αναρχικών δυνάμεων δράσης.

Επίσης, η σύλληψη της τρομοκρατικής ομάδας Επαναστατική Αυτοάμυνα και τα συνθήματα που ακούστηκαν του τύπου ζήτω η αναρχία επιβεβαιώνουν την συνάφια αναρχικών με ληστείες και συνδέουν τους δήθεν ιδεολόγους με το κοινό ποινικό έγκλημα.

Σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες καλούνται τα κόμματα να ενσκήψουν και να δώσουν λύσεις. Από λόγια του αέρα και μπαρουφολογία χορτάσαμε…