Χαμηλό βαρομετρικό

246

Το ότι ο Γιάννης Ραγκούσης προτιμούσε να παραμείνει τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη παρά να αναλάβει τα «γερμανικά νούμερα» της Βουλής είναι γνωστό. Εξίσου γνωστό είναι πως και ο Χρήστος Σπίρτζης θα ήθελε να κρατήσει το χαρτοφυλάκιο Υποδομών και Μεταφορών αντί να μπλέξει με την αστυνομική βία. Κι όμως, μεταξύ των δύο προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών επικρατεί το τελευταίο διάστημα «χαμηλό βαρομετρικό», καθώς, με αφορμή τις υποθέσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εκτοξεύονται ένθεν κακείθεν αλληλοκατηγορίες περί «καπελώματος». Όταν αναλαμβάνει κάποια κοινοβουλευτική πρωτοβουλία ο Σπίρτζης, εκνευρίζεται ο Ραγκούσης και τούμπαλιν.

Πάντως, οι «κλασικοί» ΣΥΡΙΖΑίοι ουδόλως ζηλεύουν τη θέση των δύο ΠΑΣΟΚογενών, αφού το χαρτοφυλάκιο Δημόσιας Τάξης είναι το πλέον αντιδημοφιλές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αφωνία Τόσκα, η αντεπίθεση Γεροβασίλη

Μάλιστα, όπως έλεγε στη στήλη, πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, προβεβλημένο στέλεχος της Αριστεράς: «προτιμώ να μην είμαι υπουργός, παρά να πάω στην Κατεχάκη». Τότε ήταν που πήγε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εδώ και δέκα ημέρες εκνευρίζει τόσο τον Χρήστο Σπίρτζη όσο και τον Γιάννη Ραγκούση, αφού μιλάει καθημερινά ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «καπελώνοντας» τόσο τον νυν αρμόδιο τομεάρχη όσο και τον προκάτοχό του.

Αν, πάντως, κάποιος απουσιάζει από τη δημόσια σφαίρα αυτός είναι ο Νίκος Τόσκας, που φέρεται να ξεκαθάρισε στην Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να τον θυμούνται μόνον όταν θέλουν κάποιον να... κατηγορήσει τους αστυνομικούς. Υπήρξε, βλέπετε, ένστολος και καταλαβαίνει - έστω και ως πρώην «μαυροσκούφης».