Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Βικτώρια»: «Ήταν το πρώτο crash test που αντιμετωπίσαμε»

228
Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Βικτώρια»

«Ήταν το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Υπήρχαν προβλήματα. Ήταν δύσκολη βραδιά για την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και την Αττική», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την κακοκαιρία «Βικτώρια».

Η κακοκαιρία «Βικτωρια» σαρώνει από χθες αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την Αττική και έχει προκαλέσει ζημιές και προβλήματα.

«Είχαν προηγηθεί οι εργασίες καθαρισμών, ειδικά στις δυνητικά επικίνδυνες πλημμυρικά περιοχές», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ.

«Είχαμε μικρά ζητήματα με απεγκλωβισμούς, κατολισθήσεις και φερτά υλικά. Αντιλαμβάνεστε ότι η πλημμύρα είναι πιο δύσκολη από τη δασική πυρκαγιά. Στη δασική πυρκαγιά μπορεί και να προβλέψεις το περιβάλλον όπου μπορεί να κινηθεί, στην πλημμύρα παίζει ρόλο ακόμη και η τύχη, η συγκυρία, η στιγμή. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε πάει με όλα μας τα μέσα και έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε εκμηδενίσει κάθε περίπτωση να συμβεί το κακό», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.