Χαρδαλιάς: «Κρίσιμο να μείνουν σπίτι οι κάτοικοι της περιοχής της Ξάνθης»

217
Ολοκληρώθηκε το πρωί η επιχείρηση συλλογής δειγμάτων από την Ξάνθη, έπειτα από το κρούσμα κορωνοϊού σε μικρό παιδί από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό. Στην περιοχή μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 335 δείγματα μέσα στον οικισμό στο Δροσερό προσθέτοντας ότι «αντιπροσωπευτικότητα υπάρχει σε όλα τα δείγματα» και εξηγώντας ότι «αυτά θα είναι η βάση των σκέψεων για την επόμενη ημέρα στην περιοχή». «Αυτό που ζητάω είναι να μείνουν όλοι σπίτι. Υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, δεν χρειαζόμαστε νέες εστίες», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ακόμα, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «ό,τι μέτρο παίρνουμε είναι για τη δημόσια υγεία, δεν είναι καιρός για θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια δεν πρέπει να αφήνουμε την εξάπλωση του ιού». Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά «σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα είμαστε έτοιμοι» μετά την εξέταση των τεστ. «Αντιμετωπίζουμε συνολικά την περιοχή, δεν θέλουμε να υπάρξουν πολλαπλασιαστές. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό ή για τρόμο. Μένουμε στο σπίτι και αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την περιοχή της Ξάνθης», πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ολοκληρώθηκε το πρωί η επιχείρηση συλλογής δειγμάτων από την Ξάνθη, έπειτα από το κρούσμα κορωνοϊού σε μικρό παιδί από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό.

Στην περιοχή μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 335 δείγματα μέσα στον οικισμό στο Δροσερό προσθέτοντας ότι «αντιπροσωπευτικότητα υπάρχει σε όλα τα δείγματα» και εξηγώντας ότι «αυτά θα είναι η βάση των σκέψεων για την επόμενη ημέρα στην περιοχή».

«Αυτό που ζητάω είναι να μείνουν όλοι σπίτι. Υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, δεν χρειαζόμαστε νέες εστίες», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακόμα, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «ό,τι μέτρο παίρνουμε είναι για τη δημόσια υγεία, δεν είναι καιρός για θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια δεν πρέπει να αφήνουμε την εξάπλωση του ιού».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά «σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα είμαστε έτοιμοι» μετά την εξέταση των τεστ.

«Αντιμετωπίζουμε συνολικά την περιοχή, δεν θέλουμε να υπάρξουν πολλαπλασιαστές. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό ή για τρόμο. Μένουμε στο σπίτι και αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την περιοχή της Ξάνθης», πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.