Χάρβαρντ: Οι 4 τροφές «ασπίδα» της υγείας

287
Χάρβαρντ: Οι 4 τροφές «ασπίδα» της υγείας

Για κακή τύχη διαιτολόγων αλλά και όσων πασχίζουν να χάσουν κιλά κόβωντας «μαχαίρι» τους υδατάνθρακες, κάποιες τροφές πλούσιες σε αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο βοηθούν τον άνθρωπο να ζήσει περισσότερο.

Σύμφωνα με έρευνα από το Χάρβαρντ («Harvard School of Public Health»), που αφορούσε 15.400 ανθρώπους, το ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι και οι πατάτες όταν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες στη διατροφή (καταλαμβάνοντας περίπου το 50 με 55%) μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του ανθρώπου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όταν το ποσοστό υδατανθράκων τέτοιου είδους στη διατροφή ενός ατόμου είναι κάτω από 40% και πάνω από 70% τότε αυξάνεται ο κίνδυνος θνησιμότητας.

Σκοπός της έρευνας πάντως είναι να δείξει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή και να μην αποκλείουμε ορισμένες διατροφικές ομάδας που έχουν «κακή φήμη».

Άλλωστε τροφές όπως ζυμαρικά, πατάτες και ρύζι μαγειρεμένες με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, σε μέτριες ποσότητες, μπορούν να γίνουν ασπίδα για την υγεία μας.