Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση ΝΔ θα γράψει χρυσή σελίδα στην ιστορία

14

“Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό. Είναι θέμα πρωτίστως αξιακό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής. Έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους”, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

“Κανένας σεβασμός σε αρχές και αξίες. Μόνο ψέματα και κυνισμός. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να πορευτεί άλλο με αυτό το αξιακό πρότυπο. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα. Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας.

Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, δίνοντας και τον τόνο για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στο πεδίο της αυτοκριτικής, ο βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά είπε: “Το κακό είναι ότι δεν δώσαμε όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη. Για να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων. Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα ‘πρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας”.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως υπογράμμισε, προχωρά μπροστά με γνώμονα την αλήθεια και την ευθύνη. “Όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη παρά τις αντιδράσεις, διότι ήξερε ότι αυτή η επιλογή ήταν η καλύτερη για το μέλλον της πατρίδας μας.

Όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έδωσε άνιση μάχη ενάντια στο τέρας του κρατισμού, διότι πίστευε στην ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η οικονομία και να σταθεί η Ελλάδα όρθια. Αυτά τα παραδείγματα οφείλουμε να ακολουθήσουμε”.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε μεγάλη έμφαση σε τρεις συγκεκριμένες προτάσεις από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας:

- Την πρόταση για ανταμοιβή των επιχειρήσεων που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους. “Το κάνουμε για να διασφαλίσουμε στην πράξη ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζομένους”, όπως είπε.

- Την πρόταση για την ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη γειτονιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. “Έτσι προσφέρουμε στα παιδιά των πιο αδύναμων οικογενειών την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο, χωρίς να νιώθουν παιδιά ενός κατώτερου θεού”.

- Την πρόταση για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε αδύναμες ομάδες ασθενών. “Έτσι φροντίζουμε να μην χρειάζεται πια να περιμένουν με τις ώρες για να πάρουν τα φάρμακά τους οι συνάνθρωποί μας που παλεύουν με βαριές αρρώστιες και αναπηρίες. Είναι μια πρόταση με μικρό κόστος σε χρήματα, αλλά μεγάλο όφελος σε ανακούφιση για τους ανθρώπους αυτούς”.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, όλες αυτές οι προτάσεις “αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους. Και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά”.

Αναφορά έκανε και στις διαδηλώσεις στη Γαλλία, λέγοντας πως “όπως δείχνουν τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, δεν πρέπει να κάψουμε με τον ψύλλο τον πάπλωμα. Επιπολαιότητες δεν συγχωρούνται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουν τραβήξει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια και τι αλλαγές έχουν συντελεστεί”.

Η χώρα σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη χρειάζεται “μια κυβέρνηση με τσαγανό, που θα προχωρήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Που θα βάλει τέλος σε παθογένειες που κρατάνε πίσω τη χώρα και θα αναμετρηθεί με αυτούς που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα για να μη χάσουν τα προνόμιά τους.”

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε μια ιστορική αναφορά: “Ποιους πολιτικούς θυμάται η Ιστορία;

Όχι τους δημαγωγούς. Αυτοί πάνε κι έρχονται. Η ιστορία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να πάνε την Ελλάδα μπροστά, παρά τα μεγάλα εμπόδια. Αυτοί μένουν στην ιστορία.

Τέτοιος ηγέτης μπορεί να γίνει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας”.