Χατζηπαναγιώτης, Τσαλταμπάσης, Κουρλαμπάς περιοδεύουν με το «Art»

477
Χατζηπαναγιώτης, Τσαλταμπάσης, Κουρλαμπάς περιοδεύουν με το «Art»
2020 ART

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Θανάσης Κουρλαμπάς πρωταγωνιστούν στο «Art» της Γιασμίνα Ρεζά, το έργο στο οποίο επιστρέφει ο Σταμάτης Φασουλής μετά από 22 χρόνια μιας και η πρώτη φορά που το είχε μεταφράσει και σκηνοθετήσει ήταν το 1998, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Η πρεμιέρα της πανελλαδικής περιοδείας της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, ενώ θα ακολουθήσει το Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» στις 17/7, το Κηποθέατρο Παπάγου στις 24/7 και το Βεάκειο την 1/8.

Η υπόθεση: Με αφορμή έναν πανάκριβο πίνακα που δεν απεικονίζει τίποτα περισσότερο από το απόλυτο λευκό, οι τρεις ήρωες και κολλητοί φίλοι, Σερζ, Ιβάν και Μαρκ, εμπλέκονται σε μια φιλική διένεξη για την τέχνη, η οποία εξελίσσεται - πάντα στο πλαίσιο της κωμωδίας - σε μια αποκάλυψη όσων τους προβληματίζουν: η φιλία, ο γάμος, ο χωρισμός, ο έρωτας, η προδοσία και φυσικά η τέχνη.

Όπως δήλωνε σε συνέντευξή του το 1998 ο Σταμάτης Φασουλής: «Αυτό το έργο έχει μια ιλαρότητα στον τρόπο που βλέπει τα πολύ σοβαρά προβλήματα. Συζητάμε για σοβαρά θέματα με τρόπο αστείο».