Χίλια κομμάτια ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλος «πονοκέφαλος» για Τσίπρα

187
Ο Τσίπρας φοβάται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματικός χαμός γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προσυνεδριακών διαδικασιών και των Νομαρχιακών Συνελεύσεων στις οποίες ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ηγετική ομάδα δηλαδή Καλογήρου, Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Φλαμπουράρης επιδιώκουν μαζικές εγγραφές μελών, προκειμένου να αλλάξουν τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Αντίθετα οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ που έχουν μεγάλη δύναμη στις οργανώσεις θεωρούν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοτριώθηκε ιδεολογικά από την εξουσία και γι’ αυτό είναι αντίθετοι με τις μαζικές εγγραφές αλλά και τη στρατηγική επανόδου στην εξουσία με ευκαιριακές συμμαχίες.

Οι προερχόμενοι από τον Ρήγα Φεραίο, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης είναι υπέρ της προσέγγισης με το Κίνημα Αλλαγής και ήδη συνομιλούν με στελέχη της Κεντροαριστεράς.

Η Κίνηση των «53» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επιχειρεί να ελέγξει το συνέδριο με στόχο την εκλογή περισσότερων μελών της στην Κεντρική Επιτροπή.

Μέσα στον γενικό χαμό περιφέρονται και τα τάγματα των ξυπόλητων, όπως αποκαλούν τους διάφορους κηπουρούς που πήραν μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν με ευκαιριακές συμμαχίες να επιβιώσουν.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί μία… ωραία ατμόσφαιρα που παραπέμπει περισσότερο σε επιθεώρηση παρά σε πολιτικό κόμμα.

  • Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου