Χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν αυξήσεις και αναδρομικά

298
Αιχμές ΚΙΝΑΛ κατά Κυβέρνησης για τις συντάξεις

Πακέτο αναδρομικών και αυξήσεων περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, αλλά οι συνεχείς μεταθέσεις των ημερομηνιών, σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση των δημοσίων εσόδων και την αύξηση των καθυστερούμενων, προκαλούν ανησυχία.

Ένα πρώτο crash test θα είναι οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις, που θα φανούν στους λογαριασμούς των 243.000 δικαιούχων τη μεθεπόμενη Τρίτη 2 Ιουνίου.

Ωστόσο, τα αναδρομικά που τρέχουν από τον περασμένο Οκτώβριο έως τον τρέχοντα μήνα, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, (σύνταξη Οκτωβρίου).

Τον ίδιο μήνα θα γίνει ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων και θα δοθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης και θετική προσωπική διαφορά.

Όσο γι΄ αυτούς που έχουν αρνητική προσωπική διαφορά, δεν θα πάρουν σεντ! Και όλα αυτά, ενώ φέτος αναμένεται μείωση των εσόδων από εισφορές κατά τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Οπότε, μένει να δούμε από πού θα βρεθούν τα λεφτά και δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με αυτούς που θα δικαιωθούν για τις αγωγές τους...