Χημικά και ξύλο στην Αίγλη Ζαππείου - Συνδικαλιστές έκαναν «ντου» σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου

240

Μεγάλη ένταση έχει ξεσπάσει τα τελευταία λεπτά στην Αίγλη Ζαππείου, όταν συνδικαλιστές έκαναν έφοδο σε ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Το «ντου» στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τις ΣΔΙΤ, στον χώρο της Υγείας, έγινε από συνδικαλιστές της της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε χρήση χημικών από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συνδικαλιστές. Κατά τη διάρκεια της έντασης στην Αίγλη Ζαππείου λιποθύμησε ένα άτομο, λόγω των χημικών. Η ημερίδα αυτή την ώρα έχει διακοπεί.

Οι συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ είχαν προαναγγείλει την παρουσία τους στην Αίγλη Ζαππείου καθώς είχαν κηρύξει στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00.

Οι συνδικαλιστές αντιδρούν στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, που θα παρουσιάζονταν σήμερα στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στην Αίγλη Ζαππείου.