Χιονούλες

102
Χιονούλες

Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα (με ανθρακικό)
- Ινδική καρύδα (τριμμένη)

Για το σιρόπι

- 3 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φλούδα από λεμόνι (βιολογικό)

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με τη πορτοκαλάδα και προσθέτουμε 40 γραμμάρια τριμμένης ινδικής καρύδας. Ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι.

Πρέπει στο τέλος να γίνει μια ζύμη αρκετά μαλακή, την οποία έπειτα ξεχωρίζουμε σε κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια, μετρίου μεγέθους, τα οποία αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 με 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) ώσπου να πάρουν χρώμα.

2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Αναμειγνύουμε σε κατσαρολίτσα όλα τα υλικά που αναφέρονται στη συνταγή του, ξεκινάμε το βρασμό και μετράμε 5 περίπου λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το υγρό μείγμα.

Αποσύρουμε έπειτα από τη φωτιά και περιχύνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στα γλυκάκια μας, αναποδογυρίζοντας τα για να μελώσουν και από τις δύο πλευρές τους.

Τέλος, αφήνουμε τις χιονούλες μέσα στο σιρόπι για μερικές ώρες και έπειτα τα κυλάμε μέσα σε μπολ με τριμμένη ινδική καρύδα, τοποθετώντας μετά σε χαρτάκια κεράσματος.