Χίος: Ένταση με πιστή που ήθελε να μπει σε εκκλησία (Videos)

192
Χίος: Ένταση με πιστή που ήθελε να μπει σε εκκλησία

Ένταση σημειώθηκε το πρωί τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στη Χίο. Πιστή αψήφησε τις απαγορεύσεις εισόδου στις εκκλησίες και θέλησε να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Παρά τις συστάσεις των αστυνομικών, η γυναίκα επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να την εμποδίζουν και να την ωθούν έξω από αυτόν.

Στη συνέχεια χτύπησε με το χέρι έναν αστυνομικό και ζητούσε από τους αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ιερούς Ναούς, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν θα τους κάνει βούκινο μέσα από τις σελίδες της στο Facebook, αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το σκηνικό έντασης προκάλεσε και την αντίδραση του ιερέα Χριστόφορου Γουρλή που βγαίνοντας έξω από την εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία.

«Ρε παιδιά τι κάνετε; Αυτό λέγεται ανάσταση; Αίσχος! Αίσχος στην Πολιτεία! Αίσχος στην Αστυνομία που χρησιμοποιεί βία. Αίσχος!», φώναζε ο ιερέας στο προαύλιο κρατώντας δάφνες στο χέρι.

Ο ίδιος ιερέας την Μεγάλη Παρασκευή κάλεσε σε αντάρτικο του πιστούς.

«Εγώ θα κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου ως χριστιανού και ως κληρικού. Δεν διώχνω κάποιον από την εκκλησία, όταν ο πιστός θέλει από μόνος του και νιώθει την ανάγκη να έρθει να προσκυνήσει αυτή τη στιγμή», φαίνεται να λέει ο ιερέας προς τους αστυνομικούς έξω από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, σε βίντεο του "Αλήθεια TV".

«Τον νόμο της πολιτείας τον εξέφρασαν δυστυχώς άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καλή σχέση με την εκκλησία, για να μην φθάσω και να πω ότι βάλλουν κατά της εκκλησίας. Έπρεπε οι άγιοι αρχιερείς να υπερασπιστούν την πίστη μας. Κάτι που νομίζω δεν το έπραξαν στην συγκεκριμένη περίπτωση και με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού αφήνουν κάποιους να πολεμούν την Εκκλησία».