Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Μέι - Γιουνκέρ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις αύριο

169

Με το πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συναντήθηκε η Τερέζα Μέι, σε μία προσπάθεια να συζητήσει για τους μελλοντικούς δεσμούς της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εξασφαλίσει δεσμεύσεις που θα κατευνάσουν τους «αντάρτες» στο εσωτερικό της χώρας, ωστόσο δεν προέκυψε για την ώρα τελική συμφωνία.

Οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αύριο, Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν ορισμένες διαφορές στα θέματα αλιείας, εμπορίου και του Γιβραλτάρ, τα οποία δεν έχουν κλείσει ακόμα την τελική συμφωνία για το Brexit εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής. Παρόλα αυτά αναλυτές με γνώση του θέματος θεωρούν ότι στο τέλος καμία χώρα δεν θα μπλοκάρει την συμφωνία. 

Το πρωί η Τερέζα Μέι δήλωσε «Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε για τις μελλοντικές σχέσεις, με σκοπό να εξασφαλίσουμε την καλή συμφωνία που πιστεύουμε ότι είναι σωστή για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε τη «λύπη» της για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει και στο μέλλον να παραμείνει στενός εταίρος της Ε.Ε.