Χωρίς τέλος τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ

226
Χωρίς τέλος τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ - Το αδιέξοδο της Κουμουνδούρου

Δεν έχουν τελειωμό τα μαλλιοτραβήγματα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου που καταδεικνύουν σήψη και παρακμή στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η κάθε συνιστώσα σηκώνει κάθε τρεις και λίγο το δικό της μπαϊράκι, η ανταλλαγή βολών συνιστά καθημερινό φαινόμενο και ο κ. Τσίπρας δείχνει παντελώς ανήμπορος για να ελέγξει την κατάσταση στην παράταξη που θυμίζει πλέον τον Πύργο της Βαβέλ.

Η κίνηση των «53» χτύπησε το τελευταίο εικοσιτετράωρο για μία ακόμη φορά με τις βολές της να κατευθύνονται στην ηγετική ομάδα και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Αφορμή στάθηκε η επίσημη αντίδραση του κόμματος για την πρόσφατη συμφωνία με την κήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, όπου εκφράστηκαν επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη κίνηση στη διπλωματική σκακιέρα και κατά πόσο ήταν επωφελής για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο κ. Τσακαλώτος και η ομάδα του εξέφρασαν τη στήριξη τους στην ιστορική συμφωνία, μιλώντας παράλληλα για συντρόφους που «στο όνομα της αριστερής αντιπολίτευσης, δανείζονται χλαμύδες, ακόντια και περικεφαλαίες που περίσσεψαν από την περίοδο των συλλαλητηρίων για το μακεδονικό».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα εσωστρέφειας και διαρκούς περιδίνησης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση απαξιώνεται διαρκώς στα μάτια της κοινής γνώμης και βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις, με τον εσωτερικό διχασμό να οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο απόλυτο αδιέξοδο. Και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά τρίβει τα χέρια της…