Χρειάζεται το υπουργείο πολιτισμού;

362

Πέρα από την υπονόμευση επενδύσεων και την καταστροφή θέσεων εργασίας, το ιδεοληπτικό και αντιπαραγωγικό Υπουργείο, τι άλλο προσφέρει στη χώρα;

Αν και έχουν περάσει εξαιρετικοί επώνυμοι από την ηγεσία του, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει στη χώρα;

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Αντίθετα είναι γνωστό το όλως καταστροφικό έργο του στην οικονομία και ο λίαν σημαντικός ρόλος του στην ανάπτυξη της ανεργίας και την προώθηση της φυγής νέων από την Ελλάδα. Τελευταίο μέγιστο επίτευγμα του Υπουργείου και ιδιαίτερα της γενικής του γραμματέως, η φαλκίδευση των επενδύσεων στο Ελληνικό.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία στην ουσία επιδιώκει να ακυρώσει την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, δεν είναι διόλου τυχαία. Πρώτος στόχος των εμπνευστών της απόφασης, που νοιάζονται για ανάπτυξη και επενδύσεις την Ελλάδα όσο ενδιαφέρεται κανείς να πάει μια ώρα πιο νωρίς στα πευκάκια, είναι να εμποδίσουν ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο τυφλωμενοι, ώστε δεν καταλαβαίνουν ότι ένα αναπτυξιακό έργο είναι και για τους ίδιους θετικό.

Όμως, για τους ιδεοληπτικούς του Υπουργείου Πολιτισμού, που στην ουσία κινούν τα νήματα της όλης ιστορίας, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ετσι, δείχνουν προς τα έξω σε ποιο βαθμό η Ελλάδα και τα παιδιά της έχουν ομηροποιηθεί από μια κάστα θλιβερών καιροσκόπων.

Μια κάστα που εντελώς σαδιστικά αυτοϊκανοποιείται, εμποδίζοντας 60.000 νέους να έχουν δουλειά και να οργανώσουν τη ζωή τους. Βέβαια, για τους βολεμένους του Υπουργείου, που τελούν υπό καθεστώς μονιμότητας η ανεργία είναι για τους άλλους.

Η ιδεολογική τους διαστροφή ξεπερνά το όποιο συναίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τον δε πολιτισμό ας τον αφήσουμε καλύτερα κατά μέρος… Το ίδιο ισχύει και για κάποια ιδιωτικά συμφέροντα που πολεμούν την επένδυση του Ελληνικού, φοβούμενοι ότι θα χαθεί γι’ αυτά ο τίτλος του «νονού» στην Ελλάδα. Το θέμα θα έχει συνέχεια πάντως…