Χρηστίδης: «Κυβέρνηση «μαμούθ» με μόλις πέντε γυναίκες»

92
Χρηστίδης: «Κυβέρνηση «μαμούθ» με μόλις πέντε γυναίκες»

«Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα Kυβέρνηση. Πρέπει να πω ότι είναι μία Kυβέρνηση εξαιρετικά μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από αυτή την οποία περιέγραφε η Νέα Δημοκρατία πριν από τις Eκλογές, και επίσης λείπουν οι γυναίκες. Μόλις το 10% της Kυβέρνησης αποτελείται από γυναίκες και μόλις δύο έχουν τη θέση υπουργού».

Τα παραπάνω είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

«Εμείς έχουμε μπροστά μας μία περίοδο στην οποία θα δούμε πώς κινείται η Νέα Δημοκρατία με βάση τις δεσμεύσεις της, και φυσικά μία σειρά νομοθετημάτων τα οποία πρέπει να έρθουν άμεσα για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να πάει μπροστά για τους πολίτες και να απαλύνουμε πολλά προβλήματα τους», ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν γίνεται οι υπουργοί οι οποίοι έχουν βγει από το ΠΑΣΟΚ να είναι καλοί  υπουργοί  όταν γίνονται υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να λέμε ότι για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι ή έφταιγε το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι όταν κάποιος επιλέγει να γίνει  υπουργός  μιας άλλης κυβέρνησης δεν μπορεί να παραμείνει μέλος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώ πολιτικά με την επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θέλω να κάνω ένα σχόλιο: Δεν γίνεται οι υπουργοί οι οποίοι έχουνε βγει από το ΠΑΣΟΚ να είναι καλοί υπουργοί, όταν γίνονται υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα, να λέμε ότι για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι ή έφταιγε το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Το λέω διότι εδώ υπέστη το ΠΑΣΟΚ μία πολύ μεγάλη πίεση από πολλούς και διαφορετικούς, άντεξε είναι εδώ. Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας προκλήσεις, εδώ είμαστε. Κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τα γεγονότα, υπάρχουν καταλύτες μες στη Βουλή που θα δείξουν πολλά και σίγουρα εκτός από τα πολλά λόγια, έχει έρθει η ώρα να κάνουμε και πράξεις. Είναι αυτονόητο ότι και εμείς θα προχωρήσουμε σε αλλαγές. Το τι θέλει να εκφράσει ο καθένας στο σήμερα και στο αύριο δεν θα  σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε το τι έκανε χθες», πρόσθεσε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια είδαμε την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας  στο υπερταμείο με τρόπο τον οποίο δεν αποδέχτηκε ποτέ καμία Kυβέρνηση στο παρελθόν και ελπίζω να μην το αποδεχτεί στο μέλλον και να αλλάξει και τη μορφή του.

Επίσης, έχουμε 3.5% πρωτογενή πλεονάσματα που υπέγραψε αυτή η Kυβέρνηση και οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει πάρει και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει αυτό το οποίο έχει πει και η Φώφη Γεννηματά, ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί να ζητήσουμε τη μείωση για να ελαφρύνουμε τους Έλληνες πολίτες και φυσικά να δούμε και μία σειρά άλλων δεδομένων με την καθημερινότητα Άκουσα από τον κ. Τσίπρα όσα είπε για τις ανισότητες την περίοδο της κρίσης. Είχαμε αύξηση της έμμεσης φορολογίας με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ποιον χτυπάει αυτό; αυτό χτυπάει τον μη προνομιούχο, τα πιο φτωχά στρώματα», είπε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Επομένως, το τι θέλει να εκφράσει ο καθένας στο σήμερα και στο αύριο δεν θα  σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε το τι έκανε χθες όταν ήταν πρωθυπουργός, με ποιους συμπορεύτηκε στη κοινοβουλευτική ομάδα.  Και φυσικά τις αξίες που επέδειξε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του.

Αυτό είναι κάτι, το οποίο έχει να κάνει και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο μπαίνει σε μία νέα φάση.

Όπως το κάναμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση που ξέρετε ότι όταν δεν ψήφιζε ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ εμείς στηρίξαμε ζητήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα το ίδιο θα κάνουμε για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάργηση του νόμου Παρασκευοπούλου, με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, για το τέλος της ανομίας, η οποία υπάρχει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Θα τα υπερασπιστούμε γιατί βοηθάνε τους πολίτες να εξελίξουν τις ζωές τους», κατέληξε ο Παύλος Χρηστίδης.