Χριστόφορος Μπουτσικάκης: «Το 4o Μνημόνιο ήλθε στην Βουλή, κατατέθηκε και ψηφίσθηκε με την ψήφο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

36
Χριστόφορος Μπουτσικάκης : Το 4o μνημόνιο ήλθε στην Βουλή,

Με αφορμή την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου από τη Βουλή, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πειραιώτης, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, δήλωσε τα εξής:

"Η Κυβέρνηση που μέχρι χθες έπλαθε τον μύθο της δήθεν «καθαρής εξόδου», με την κατάθεση και την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου επικύρωσε το 4ο Μνημόνιο και μάλιστα με πολλές νέες υποχρεώσεις, αλλά χωρίς νέα χρηματοδότηση.

Φυσικά κατά την πάγια τακτική της προσπαθεί να το ωραιοποιήσει και το βαπτίζει άλλοτε «συμπληρωματικό» και άλλοτε «επικαιροποιημένο» αλλά το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για νέο Μνημόνιο που θα ισχύσει για τα επόμενα 5 χρόνια.

Και φυσικά για μην έχουν αυταπάτες οι πολίτες, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Κυβέρνηση έφερε στην Βουλή και ψήφισε μεταξύ άλλων: επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., νέα μείωση των συντάξεων από την 1/1/2019,νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου το αργότερο από το 2020,επιμονή στην είσπραξη 2,65 δις ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ, πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και υποθήκευση κρατικής περιουσίας 25 δις ευρώ.

Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στους συνταξιούχους οι οποίοι σε λίγους μήνες θα χάσουν έως και δύο συντάξεις ενώ σε σαφώς χειρότερη θέση θα έρθουν 500.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, που θα χτυπηθούν τριπλά από το συνδυασμό της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, της κατάργησης του ΕΚΑΣ και της μείωσης του αφορολόγητου. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αφορολόγητο για αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους που ήταν το 2014 9.545 ευρώ, τώρα μειώνεται σε 5.680 ευρώ κάτι που σημαίνει με απλά λόγια, ότι, για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 500 ευρώ το μήνα.

Και φυσικά καταργείται οριζοντίως η έκπτωση 15% επί του εισοδήματος με συνέπεια να μειώνεται και άλλο το διαθέσιμο εισόδημα δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, αγροτών ενώ αυτοί που θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνουν ακόμα περισσότερο και μάλιστα στις φτωχότερες γειτονιές και τα νησιά. Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς για τους πιο αδύναμους και μάλιστα την στιγμή που ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία, σε ταμεία ή σε τράπεζες και που σχεδόν 2.000.000 συμπολίτες μας αδυνατούν να ρυθμίσουν οφειλές των 500 ευρώ. Σε αυτήν την κοινωνία λοιπόν έρχεται να επιβληθεί, με την ψήφο της κυβερνώσας Αριστεράς και των τυχοδιωκτικών ΑΝΕΛ, το Τέταρτο Μνημόνιο».