Χρυσοχοΐδης για Μυλοπόταμο: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

208

«Θα κάνετε τη δουλειά σας χωρίς φόβο και χωρίς διακρίσεις» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, με αφορμή τα όσα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Μυλοπόταμου και για τα οποία εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα μονοπώλησε την κλειστή σύσκεψη με τους διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών, και ο υπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Μάλιστα, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί εκ νέου σε λίγες μέρες την Κρήτη, μαζί με τον Αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, για να βρεθεί στον Μυλοπόταμο και την περιοχή της Μεσαράς, «το δύσκολο κομμάτι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην σύσκεψη ο υπουργός επεσήμανε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή θα διπλασσιαστούν, γνωστοποιώντας πως θα υπάρξει ενιαία έδρα για το Αστυνομικό Τμήμα και το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία εκεί.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα σταλούν στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής drones για επιτήρηση από μεγάλο ύψος, στο πλαίσιο των προσπαθειών εντοπισμού φυτειών ινδικής κάνναβης.

Το θέμα, όπως προαναφέραμε, αποτέλεσε το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στην κλειστή σύσκεψη, καθώς σε αυτό αναφέρθηκαν αξιωματικοί και διοικητές και από άλλες περιοχές του νησιού, στηλιτεύοντας την κατάσταση που έχει "ξεφύγει" και υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι΄ αυτό, φέρει το γεγονός πως δίνονται ανεξέλεγκτα επιδοτήσεις και μάλιστα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ.

«Η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους»

Προαναγγέλλοντας τη νέα επίσκεψή του σε λίγες ημέρες, όπως είπε, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους εμφανίστηκε κατηγορηματικός:

«Το μήνυμά μας αφορά σε όλα αυτά τα περιστατικά και τα φαινόμενα, που αντιλαμβάνονται ορισμένοι σε κάποιες περιοχές. Κάνουν λάθος!
Η Δημοκρατία έχει νόμους, η Ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν από εδώ και πέρα με απόλυτα αυστηρό τρόπο, μέσα από ανασύσταση των επιχειρησιακών μας δυνάμεων»!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ακόμα ότι: «Η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους! Ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κρήτης έχουν ανάγκη από κοινωνική ειρήνη» και δήλωσε: «Σε λίγες μέρες θα ξανάρθω, και θα βρεθώ όχι μόνο στον Μυλοπόταμο αλλά και τη Μεσαρά, το δύσκολο κομμάτι θα το γυρίσω όλο».