Χρυσοχοΐδης: «Ο Ρουβίκωνας ή θα συμμορφωθεί ή θα υποστεί τις συνέπειες»

235
Χρυσοχοΐδης: «Καλλιεργείτε «fake stories» περί αστυνομικής βίας»

Απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη Βουλή.

Ο υπουργός Προστασίας του Βουλή ξεκαθάρισε ότι «Ο Ρουβίκωνας ή θα συμμορφωθεί με τον νόμο ή θα υποστεί τις συνέπειες».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός είπε ότι τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλλιεργούν fake stories περί αστυνομικής βίας, ενώ την ίδια ώρα αποσιωπούν την βία των μπαχαλάκηδων.

«Επικαλείστε την αστυνομική βία και την ίδια ώρα αγνοείτε συστηματικά την βία κατά της αστυνομίας. Περισσότερα από 30 παιδιά της αστυνομίας πήγαν σε νοσοκομεία από πλημμεληματικούς τσιμεντόλιθους, δικαιωματικά στειλιάρια και εφηβικές μολότοφ», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας είπε πως οι περισσότερες περιπτώσεις που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΣΟΕΕ, καταλήψεις κ.α. - αποτελούν fake stories.

«Στην ΑΣΟΕΕ επιχείρησαν να εισβάλλουν με λοστάρια και σίδερα σε μια σχολή που είχε κλείσει με απόφαση της συγκλήτου γιατί βρέθηκε γιάφκα», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Εκκενώθηκαν 22 καταλήψεις και δεν έγινε τίποτα. Ελάχιστες καταλήψεις είχαν πρόσφυγες και όπου υπήρχαν μεταφέρθηκαν με σεβασμό και ασφάλεια σε νόμιμες δομές. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με ψέματα και φωτογραφίες να κατασκευάσει ότι δήθεν κυνηγούσαμε μωρομάνες. Όμως μια φωτογραφία δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι υπάρχουν δύο περιστατικά αυθαιρεσίας τα οποία παραπέμφθηκαν άμεσα για ανάκριση και στην συνέχεια στον Συνήγορο του Πολίτη.

«Πού είναι το δόγμα τρόμος και πάταξη; Πού είναι το κράτος της Δεξιάς; Τι μένει αν φύγει η σκόνη των λεγομένων σας; Μένει ένα πουκάμισο αδειανό», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «ορισμένοι από εσάς μόλις τελευταία αρχίζουν και παραδέχονται κάπως ανόρεχτα ότι η ασφάλεια είναι δικαίωμα. Για εμάς είναι πυλώνας».

«Επειδή δεν μπορούν ορισμένοι να καταπιούν από ιδεοληψία την ασφάλεια, επειδή η ασφάλεια είναι πυλώνας της Δημοκρατίας, κατασκευάστηκαν δύο γεγονότα και πέντε συνθήματα περί αστυνομικής βίας. Περάσαμε από τα fake news σε fake stories», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Είχα τρεις καταγγελίες για τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες επί ΣΥΡΙΖΑ»

Απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων είπε: «Βρήκα και εγώ στο υπουργείο καταγγελίες και κατά της προηγούμενης ηγεσίας για τον δικό σας διαγωνισμό. Τις πέταξα γιατί γνωρίζω πως γίνονται αυτά τα πράγματα. Να είστε πιο προσεκτικοί» και πρόσθεσε ότι ο νέος διαγωνισμός δεν αυξάνει το κόστος ούτε για τα δημόσια ταμεία ούτε για την τσέπη των πολιτών.

«Όταν πήγα στο υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν ανέφερα τίποτα, διότι ξέρω τι γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς», επισήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εξηγώντας την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο υπουργός είπε ότι ο προηγούμενος δεν περιλάμβανε από την αρχή την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση». Όπως είπε, δεν αγοράζουμε ταυτότητα, αλλά κάρτα πολίτη (χρήση για ΕΦΚΑ, Εφορία κ.α.) που θα φέρει εξοικονόμηση 0,5% - 0,7% στο ΑΕΠ.

Ακόμη 2.700 αστυνομικοί για περιπολίες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε σε άλλο σημείο πως για την ενίσχυση της ασφάλειας έχουν διατεθεί 2.700 αστυνομικοί για περιπολίες.