Χρυσοχοΐδης: «Μέχρι τον Δεκέμβριο θα μεταφερθούν 20.000 μετανάστες στην ενδοχώρα»

154
«Μέχρι τον Δεκέμβριο θα μεταφερθούν 20.000 μετανάστες στην ενδοχώρα»

Τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, ενημέρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο.

Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και όπως είπε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, «το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό γιατί δόθηκε σε όλους τους βουλευτές η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες ο υπουργός απάντησε μία προς μια».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που παρέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια στους στόχους του νομοσχεδίου, δηλαδή, όσα εξήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως αυτά αποτυπώνονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου που βγήκε στη διαβούλευση.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έθεσαν ερωτήματα των οποίων και οι ίδιοι είναι αποδέκτες στις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα 20.000 άνθρωποι. Θα είναι όλοι οικογένειες. Θα υπάρξει ισοκατανομή και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές δηλαδή, θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

«Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από βουλευτές αναφορικά με τις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται και θα τους φιλοξενήσουν, από τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ισοκατανομή», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Επίσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ότι αποκλείστηκε η λύση της φιλοξενίας σε στρατόπεδα.