Χρυσοχοΐδης: «Προχωράμε σε 480 προσλήψεις για τις δομές εξέτασης ασύλου»

302
Χρυσοχοΐδης: «Προχωράμε σε 480 προσλήψεις για τις δομές εξέτασης ασύλου»

Το πρόγραμμα στελέχωσης της κρατικής δομής που θα εξετάζει με γοργούς ρυθμούς τις αιτήσεις ασύλου παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η Υπηρεσία Ασύλου της Αθήνας που δέχεται και τις περισσότερες αιτήσεις θα στεγαστεί στο κτίριο «Κεράνης», ενώ θα πραγματοποιηθούν 480 νέες προσλήψεις για τις δομές σε όλη την χώρα.

Ο υπουργός εξήγησε ότι προϋπόθεση για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του σχεδίου νόμου είναι η ορθή ανταπόκριση της διοίκησης.

«Η διοίκηση σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί για αυτό κάνω μία σειρά από κινήσεις. Όπως σας είπα, οργανώνεται πια όλη η Υπηρεσία Ασύλου στο «Κεράνης» για την Αθήνα, η οποία έχει και τις μαζικότερες τις περισσότερες αιτήσεις. Στη Θεσσαλονίκη αναζητούμε κτίριο για να φύγουν από κάτι άθλια παραπήγματα στη λαχαναγορά. Στα νησιά μεταφέρουμε κόσμο, 35 άτομα καινούργιες προσλήψεις στη Λέσβο, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Στο «Κεράνης» λοιπόν θα πάνε περίπου 300 άτομα, 200 σε λίγες μέρες και άλλα 100 τις επόμενες μέρες μέχρι 1η Δεκεμβρίου. 480 άτομα προσλαμβάνονται στην Υπηρεσία Ασύλου της χώρας. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να κάνουμε πραγματικά πράξη αυτό το νομοσχέδιο, διαφορετικά πράγματι, δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.