Χρυσοχοΐδης: «Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός όλο το Σαββατοκύριακο»

206
Χρυσοχοΐδης: «Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός όλο το Σαββατοκύριακο»
Press conference by the Minister for Citizen Protection, Michalis Chrisochoidis, after an earthquake in Athens, Greece, on July 19, 2019. / Συνέντευξη τύπου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά από σεισμό στην Αθήνα, 19 Ιουλίου 2019.

Από αύριο, Σάββατο, το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος … μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Αναφερόμενος στη μετασεισμική ακολουθία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά και ότι η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ενώ σημείωσε ότι από αυριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

«Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το Εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χιλιόμετρα.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα χερσαίες και εναέριες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρκετοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες ενώ η πυροσβεστική έκανε 30 απεγκλωβισμούς», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.