Χρυσοχοΐδης: «Εμμονή ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη της ανομίας»

280
Χρυσοχοΐδης: «Εμμονή ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη της ανομίας»

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επιχείρηση εκκένωσης της Αστυνομίας σε κτίρια που βρίσκονταν υπό κατάληψη.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζει πως οι απαντήσεις στα "υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα” ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι "απλές και έχουν ήδη δοθεί”.

Το υπουργείο επισημαίνει πως η εισαγγελέας υπέγραψε δύο εκθέσεις, μία για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στη Ματρόζου και μία για την κατ’ οίκον έρευνα στη διπλανή κατοικία, και χαρακτηρίζει ως “γκεμπελικό εφεύρημα” του ΣΥΡΙΖΑ την παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια.

“Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα. Η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Αναφορικά με την καταγγελία περί χρήσης πλαστικής σφαίρας κατά συλληφθείσας, τονίζει πως “για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.” και συμπληρώνει απευθυνόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ “αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του”.

Ακόμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως “το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν”.