Χρυσοχοΐδης: «Υποχρέωση του εισαγγελέα να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό»

437
Χρυσοχοΐδης: «Υποχρέωση του εισαγγελέα να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό»

«Oι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην απόφαση του εισαγγελέα να αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες στο Κουκάκι.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε παρέμβαση για το θέμα των επιθέσεων από τους καταληψίες στους αστυνομικούς στο Κουκάκι και τις αποφάσεις των εισαγγελέων που αποφάνθηκαν πως είναι πλημμέλημα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου» και πέταξε το γάντι στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι ο κάθε πολίτης περιμένει να κάνει μια καταγγελία για τους τσιμεντόλιθους και όλα αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς» και παρατήρησε ότι «ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό».

Ακόμα, ο υπουργός είπε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης αποδιοργανώθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και σημείωσε παράλληλα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν οι υπηρεσίες.

«Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια», επισήμανε ο υπουργός και επανέλαβε την πεποίθηση του να αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

«Γόνοι επωνύμων στις καταλήψεις, με υψηλή προστασία»

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για συμμετοχή επωνύμων στις καταλήψεις για τους οποίους υπάρχει επιτηδευμένη σιωπή και υψηλή προστασία ώστε να μην καταδικαστούν.

Ειδικότερα, ο υπουργός έθεσε θέμα προστασίας κάποιων γόνων επωνύμων που μετέχουν στις καταλήψεις, σημειώνοντας πως για τις καταλήψεις «υπάρχει σιωπή μάλιστα επιτηδευμένη για να μην δυσαρεστηθούν ορισμένοι οι οποίοι είναι πολύ κοντά τους, και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση κάποιοι επώνυμοι να καταδικαστούν κάποιοι άλλοι οι οποίοι διαπράττουν όλα αυτά».

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διαπράττουν αδικήματα και για αυτούς κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ασυλία και δεν υπάρχει καταδίκη», συνέχισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλά εύπορων οικογενειών για τα οποία γίνονται παρεμβάσεις και την ίδια στιγμή κάτω από την ασπίδα που δέχεται τους τσιμεντόλιθους «είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ».