Σκληρή απάντηση Χρυσοχοΐδη στον Λιάκο (εικόνα)

262

«Ποιος άφρων ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια;»

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην ανάρτηση του καθηγητή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Λιάκου, με την οποία υπερασπίστηκε του Αφγανούς που φέρονται να έβαλαν φωτιά στη Μόρια.

«Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου», αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου» (ΣΥΡΙΖΑ)».

Απάντηση στην ανάρτηση του καθηγητή Α.ΛιάκουΤο κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε...

Posted by Michalis Chrisochoidis on Thursday, 17 September 2020

Χρυσοχοΐδης: «Με την επιχείρηση στο Καρά Τεπέ περνάμε από την αταξία στην τάξη»

«Επιχείρηση με την οποία περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια και από την αταξία στην τάξη», χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την επιχείρηση της Αστυνομίας που εξελίσσεται από τις 8 το πρωί στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης στη Λέσβο προκειμένου να οδηγηθούν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τους δρόμους του νησιού στη νέα δομή.

Ακόμα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «ανθρωπιστικό καθήκον» την  επιχείρηση. «Από το πρωί στη νέα δομή έχουν εισέλθει 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν ότι μέχρι τώρα, από τους νεοεισερχόμενους που ελέγχονται υγειονομικά, έχουν εντοπισθεί άλλα 21 κρούσματα κορωνοϊού.