Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Αττική - Ολονυχτια μάχη με τις φλόγες, τεράστια η καταστροφή

203
Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές.

Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές. Η πυρκαγιά έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου, με τις φλόγες να απειλούν τον οικισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εικόνα σε αυτό το μέτωπο είναι καλύτερη, με τις αρμόδιες αρχές να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη της φωτιάς.

Στην προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά συνδράμουν ηδη και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, τα οποία είχαν σταματήσει να πραγματοποιούν ρίψεις νερού από τη δύση του ηλίου, και πλέον το επόμενο στοίχημα είναι οι φλόγες να μην περάσουν την Εθνική Οδό.

Πάντως, πηγές από την Πυροσβεστική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή ημέρα, διαμηνύοντας πως, ναι μεν μπορεί να μην υπάρχουν φλόγες σε κάποιο σημείο, αλλά το θερμικό φορτίο είναι τέτοιο που μπορεί να «φουντώσει» ανά πάσα στιγμή η φωτιά.