Υπόθεση Επιτροπής Ανταγωνισμού: Διέσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Παππά και τη Θάνου ο Άδωνις στη Βουλή (Video)

116
Διέσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Παππά και τη Θάνου ο Άδωνις στη Βουλή

Διέσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Παππά και τη Βασιλική Θάνου ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε επίθεση κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της Βασιλικής Θάνου, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Νίκου Παππά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε επίθεση κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της Βασιλικής Θάνου, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Νίκου Παππά.

Απαντώντας στα όσα είχε πει νωρίτερα η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σχετικά με ρύθμιση που αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υποστήριξε ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική.

Με αφορμή τις αναφορές της Βασιλικής Θάνου πως η αντικατάστασή της από την θέση της Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού θα έχει επιπτώσεις στο έργο της, σημαντικές καθυστερήσεις και εν τέλει επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: “δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής”.

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσέθεσε “δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλη φασαρία, δηλαδή ουδείς αναντικατάστατος πλην της κυρίας Θάνου;”.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως χαίρεται γιατί επί της ουσίας υπάρχει συμφωνία στην διάταξη ότι δηλαδή δεν πρέπει να τοποθετούνται άνθρωποι με κομματική ταυτότητα στις ανεξάρτητες αρχές και το πρόβλημα είναι η μεταβατικότητα"

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως “είμαστε υπερήφανοι γι ' αυτή την τροπολογία”, ενώ απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είπε “εκπλήσσομαι που έχετε το θράσος να έχετε διορίσει τη μισή Κεντρική Επιτροπή και να μην κρύβεστε”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Νίκο Παππά, λέγοντας πως “αν δείτε τον Άδωνι Γεωργιάδη να διορίζει αντιπρόεδρο της επιτροπής τη νομική μου σύμβουλο να έρθετε να με ψέξετε”

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία θα πρέπει να ενσωματωθεί μέχρι το 2021, «αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό».

Και αφού είπε πως "μας κάνατε καλούς μαθητές σας" τόνισε: "Έψαξα να βρω την Οδηγία στην οποία αναφέρεστε (σς η κ. Θάνου επικαλέστηκε Ευρωπαϊκή Οδηγία λέγοντας ότι την παραβιάζει η διάταξη που θέτει αναδρομικά το ασυμβίβαστο) και βρήκα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να την ενσωματώσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2021.

Μέχρι τότε λοιπόν υπάρχει περιθώριο και δεν μας δεσμεύει απολύτως τίποτα. Πάρα ταύτα το πνεύμα της Οδηγίας που είναι λιτό και σαφές το εφαρμόζει η διάταξη. Δηλαδή κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής σε πρόσωπα που μπαίνουν σε Ανεξάρτητες Αρχές.

Αυτό λέει η Οδηγία αυτό εφαρμόζει ο Νόμος. Αλώστε μέσα στα πρόσωπα που πλήττονται από την διάταξη είναι και πρόσωπο που υπήρξε σύμβουλος νυν υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και χάνει την θέση του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει καλό παράδειγμα αυτοπεριορισμού, δεν διορίζει όποιον θέλει όπως του δίνει το δικαίωμα. Και ναι κύριοι, που κυβερνήσατε 4,5 χρόνια με την δικτατορία της πλειοψηφίας , ρωτήστε την Τασία πως παραβίαζε όλα τα δικαιώματα των μειοψηφιών , μπορείτε τώρα να διαμαρτύρεστε. Και ναι κύριε Παππά είναι λογικό να φωνάζεις που φεύγει η Διευθύντρια του γραφείου σου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού".

Η απάντηση Γεωργιάδη ξεσήκωσε θύελλα, με τους Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Βασιλική Θάνου να διαμαρτύρονται, ζητώντας τον λόγο.

«Κύριοι, που κυβερνήσατε 4,5 χρόνια με την δικτατορία της πλειοψηφίας, ρωτήστε την Τασία πως παραβίαζε όλα τα δικαιώματα των μειοψηφιών, μπορείτε τώρα να διαμαρτύρεστε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα που καταρρέει η σκευωρία της Novartis θα ψάξουμε ποιοι την έστησαν»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης της Novartis όσον αφορά την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σχόλιο για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis όσον αφορά στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ευχάριστη έκπληξη το ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση για τον Αντώνη Σαμαρά. Τώρα που καταρρέει η σκευωρία θα ψάξουμε να δούμε ποιοι την έστησαν», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη: