Υπόθεση Φλώρου: Καλούνται 15 άτομα ως ύποπτοι για τα πλαστά πιστοποιητικά

71
πλαστά πιστοποιητικά

Δεκαπέντε άτομα καλούνται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ως ύποπτοι για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά που οδήγησαν τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο εκτός φυλακής και ένα ακόμα ισοβίτη καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες.

Οι εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την έρευνα, όταν διαπιστώθηκε ότι ο Αριστείδης Φλώρος με μη νόμιμο τρόπο κατόρθωσε να βγει από τη φυλακή, κατέληξαν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά ήταν πλαστά.

Πλέον καλούν σε εξηγήσεις τους υπόπτους μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Αριστείδης Φλώρος καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa - Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε αξιοποιώντας ευεργετικές διατάξεις του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, υπήρξαν καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά, η δικαιοσύνη επανεξέτασε την απόλυση του από τη φυλακή και την αναίρεσε, ξεκίνησε αμέσως εισαγγελική έρευνα και εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο εντοπίστηκε και η περίπτωση του ισοβίτη ο οποίος είχε βγει με τον ίδιο τρόπο.