Υπόθεση Κορφιάτη: Προφυλακίστηκε 27χρονη

160
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή έχουν εκδώσει οι δικαστικές Αρχές για το έγκλημα στη Ζάκυνθο. Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020 είναι καταιγιστικές. Επτά άτομα συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο, την Ηλεία και την Αθήνα και ακόμη τρεις εμπλεκόμενοι φαίνεται πως δεν έχουν εντοπιστεί, με τους αστυνομικούς να έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτησή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ο εφοπλιστής του οποίου ο σωματοφύλακας είναι μεταξύ των συλληφθέντων. Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών της 37χρονης από το νησί. Πρόκειται για γόνο πασίγνωστης οικογένειας με γραφεία σε Κολωνάκι και Κηφισιά. Ο εφοπλιστής κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, ενώ είναι πολύ γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. Ακόμα, αναζητείται ένας πρώην αστυνομικός που είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος και μία γυναίκα, σύντροφος ενός των των κατηγορουμένων φυσικών αυτουργών, που φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη δολοφονία της 37χρονης. Η γυναίκα φέρεται να είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις του, το πρόγραμμά του και τις διαδρομές του. Το πρόσωπο-«κλειδί» Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντόπισαν ένα πρόσωπο «κλειδί» που με την μαρτυρία του φαίνεται πως «δένει» την υπόθεση. Πρόκειται για ένα άτομο, που μετά την κατάθεσή του, τελεί υπό την προστασία της Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς όλα όσα γνώριζε για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία. Όπως υποστηρίζουν από την αστυνομία, με βάση τα στοιχεία που είχαν συλλέξει το τελευταίο διάστημα και αυτή τη μαρτυρία κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση. Ο μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς το πώς οι εκτελεστές πήγαν στο νησί.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 27χρονη φερόμενη ως «τσιλιαδόρος» στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο.

Η 27χρονη παραδόθηκε μόνη της την Τρίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου. Πρόκειται για την φίλη ενός εκ των φυσικών αυτουργών που βρισκόταν στη Ζάκυνθο την ημέρα της δολοφονίας και αποχώρησε την επομένη.

Ο νεαρή γυναίκα που φέρεται να είχε ρόλο τσιλιαδόρου και να παρακολουθούσε την μηχανή που επέβαινε το ζευγάρι με ένα μαύρο μικρό αυτοκίνητο, ήταν καταζητούμενη, κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες όμως χθες πήρε την απόφαση να περάσει το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου μαζί με τον δικηγόρο και να θέσει εαυτόν στη διάθεση των αρχών.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έχουν προφυλακιστεί και έχουν ήδη μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας τρεις από τους επτά συλληφθέντες, συγκεκριμένα ο 39χρονος φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης, ο 38χρονος φερόμενος ως οδηγός της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την επίθεση στο ζεύγος αλλά και ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους που τους μετέφερε εκτός Ζακύνθου.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τρεις από τους συλληφθέντες, ενώ αναμένεται να απολογηθεί και ο έβδομος.