Υπόθεση Marfin: Τέσσερις υπόπτους έχει ταυτοποιήσει η Αστυνομία

74
Νέα Δημοκρατία – ΟΝΝΕΔ για Marfin: «Δε θα ξεχάσουμε»

Οι δύο εμπρησμοί που «δείχνουν» τους δράστες

Τέσσερις υπόπτους έχει ταυτοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία για τον εμπρησμό της Marfin επί της Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010. Από τη φονική πυρκαγιά είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσα τους και μία έγκυος.

Κύριο «οδηγό» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελούν δύο εμπρηστικές  επιθέσεις στη Λεωφόρο Αμαλίας και στη Λεωφόρο Συγγρού, λίγα λεπτά μετά τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της Marfin επί της Σταδίου και στο παρακείμενο βιβλιοπωλείο «Ιανός», σύμφωνα με την «Τα Νέα».

Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον έχει συγκεντρώσει κρίσιμο οπτικό υλικό και μαρτυρίες για τις κινήσεις των τεσσάρων τουλάχιστον δραστών του εμπρησμού της Marfin σε δύο επιθέσεις που ακολούθησαν: σε κτίρια του υπουργείου Οικονομικών (Αμαλίας) και της Νομαρχίας Αθηνών (Συγγρού), όπου από τύχη δεν υπήρξαν νέα θύματα.

Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι κινήσεις των δραστών αποτέλεσαν μια πορεία "φωτιάς και θανάτου" που τώρα προσδιορίζεται.
Πληροφορίες αναφέρουν η Ασφάλεια Αττικής θα ενεργοποιήσει τα επόμενα 24ωρα την έρευνα που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin. Αστυνομικές πηγές θεωρούσαν πιθανό τα όποια αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας να ανακοινωθούν ανήμερα τη θλιβερή επέτειο, στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», από τα νέα στοιχεία προκύπτει ότι η επανεξέταση της υπόθεσης Marfin βασίστηκε σε μαρτυρία και πληροφορίες από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που αποστασιοποιήθηκαν, καθώς και από αυτόπτες μάρτυρες που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό.

Ακόμα στοιχεία αντλήθηκαν και από ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη δύο χρόνια μετά το συμβάν, το 2012, από υπηρεσιακούς παράγοντες και το οποίο κατά πληροφορίες περιέχει εκμεταλλεύσιμο υλικό.

Σαφέστερα στοιχεία έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. και για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», απέναντι από τη Marfin, την ίδια χρονική στιγμή που παραδιδόταν στις φλόγες η τράπεζα.

Όμως, η έρευνα για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου θα εξελιχθεί παράλληλα με εκείνη της Marfin και οι κινήσεις για τις δύο επιθέσεις θα είναι συνολικές.