Υπόθεση Novartis: Δήλωση αποχής κατέθεσε ο εισαγγελέας Διαφθοράς

386

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της σκευωρίας της Novartis, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει διαδραματίσει, αλλά και συνεχίζει να διαδραματίζει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές μέσα στους κόλπους της Δικαιοσύνης για πολύπλευρη κάθαρση και αυτοκάθαρση στην Θέμιδα, όπως είναι αυτή του προέδρου Εφετών και μέλους του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκου Σαλάτα.

Και είναι ραγδαίες οι εξελίξεις καθώς υπέβαλε ήδη δήλωση αποχής ο ένας εκ των επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, ο Χρήστος Ντζούρας, ενώ σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους αναμένεται να πράξει το ίδιο και ο δεύτερος επίκουρος Εισαγγελέας ο Στέλιος Μανώλη.

Όπως έλεγαν εισαγγελείς, ο κ. Μανώλης με την ενέργεια του αυτή, δηλαδή, την υποβολή αποχής από τη θέση που κατέχει, επιδιώκει να διαχωρίσει την θέση του σε σχέση με όσα αποδίδονται στην κυρία Τουλουπάκη και ειδικά μετά τις απόψεις που διατύπωσαν οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, να τεθεί ως προς τους δύο εν λόγω επίκουρους εισαγγελείς, η δικογραφία στο αρχείο.

Πάντως, οι ίδιοι εισαγγελικοί κύκλοι, εκτιμούν ότι δεν είναι μακριά η ώρα κατά την οποία ο κ. Μανώλης θα υποβάλει με την σειρά του την δική του δήλωση απόχης, ενώ παράλληλα εξέφραζαν την απορία γιατί δεν έχει πράξει το ίδιο η κυρία Τουλουπάκη, αλλά αντίθετα επέλεξε τον δύστροπό και αδιέξοδο δρόμο των δικονομικών ενστάσεων, που οδηγούν κατά κανόνα σε αδιέξοδα.