Υπουργείο Ενέργειας: Η αποτυχία του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες δείχνει την απαξίωση της ΔΕΗ

33
Η αποτυχία του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες δείχνει την απαξίωση της ΔΕΗ

«Η κατάληξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ δείχνει την κατάσταση απαξίωσης της επιχείρησης και τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».

Τα παραπάνω τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από την αποτυχία του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης και στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έληξε σήμερα.

Οι κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζουν πως όσοι χαρακτήριζαν "πετράδια της ΔΕΗ" τις λιγνιτικές μονάδες, αποδεικνύεται ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Το νέο πλαίσιο αναφορικά με τη ΔΕΗ, μετά τις σημερινές εξελίξεις, αναμένεται να συζητηθεί σε επαφές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με εκπροσώπους των θεσμών ενώ οι άξονες της πολιτικής θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

O διαγωνισμός που έληξε σήμερα ήταν ο δεύτερος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς και η πρώτη διαδικασία είχε αποβεί άκαρπη.