Ζάεφ: «Η χώρα μου θα αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών»

210
Ανατροπή στη συνταγματική διαδικασία στα Σκόπια

Τεράστια οικονομικά οφέλη θεωρεί πως θα αποκομίσει η χώρα του από τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, την παραμονή της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από δεκάδες επιχειρηματίες.

Σε συνέντευξη του Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για «μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών δισεκατομμυρίων» που έρχονται στη χώρα του, εξηγώντας ότι ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη υποσχεθεί ότι θα επενδύσουν «περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ» στον ενεργειακό τομέα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Θα αποκομίσουμε τεράστια οικονομικά οφέλη από τη συμφωνία και θα γίνουν αισθητά σε κάθε τομέα της οικονομίας», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέντευξή του ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε πως η χώρα του έχει δεσμευτεί να εξετάσει και να αναθεωρήσει τα μνημεία που παραπέμπουν στην ελληνική Ιστορία, τονίζοντας ότι σε ορισμένα θα τοποθετηθούν πλάκες όπου θα αναφέρεται ότι αποτελούν τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Τέλος, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες «υπέρ μιας θεσμικής ανταλλαγής μνημείων», τις οποίες παρομοίασε με «ανταλλαγές δώρων μεταξύ φίλων», χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.