Ζάεφ σε επιχειρηματίες: Θα κάνετε «χρυσές δουλειές» στην Ελλάδα εάν επικρατεί το «ΝΑΙ»

15
Νέα πρόκληση από τον Ζάεφ

Έξι ημέρες πριν από το Δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, ο Ζόραν Ζάεφ χρησιμοποιεί όλα τα όπλα του προκειμένου να πείσει τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν «ναι», φτάνοντας τις περισσότερες φορές σε προκλητικό σημείο.

Σε συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς στην Μπίτολα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός «έριξε στο τραπέζι» το χαρτί της οικονομικής άνθησης που θα επέλθει με την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα οφέλη που θα έχει η χώρα του.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ζάεφ δήλωσε «πεπεισμένος ότι ως χώρα θα δρέψουμε τους καρπούς από τη συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς η συμφωνία συνιστά δίκαιη λύση με θετική πολιτική επίπτωση», προτρέποντας τους σκοπιανούς επιχειρηματίες «να κατακτήσουν την ελληνική αγορά» η οποία, όπως είπε, «είναι εξαιρετική», σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

«Το άρθρο 13 και το άρθρο 14 της συμφωνίας καθορίζουν σαφώς το πλαίσιο ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μετά την εφαρμογή της συμφωνίας» είπε, προσθέτοντας ότι «η διμερής συνεργασία με την Ελλάδα στο μέλλον θα γίνει πολύ πιο παραγωγική, με διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών».

Παράλληλα, αποσκοπώντας στο να δώσει περαιτέρω κίνητρα στους επιχειρηματίες, υποσχέθηκε πως μετά την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ΝΑΤΟ -στο πρώτο εξάμηνο του 2019 όπως είπε- θα εμφανιστούν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η «μακεδονική οικονομία» θα ωφεληθεί από αυτή την ευκαιρία και θα κινητοποιήσει ξένους επενδυτές στη «Μακεδονία», υποστήριξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.