Ζαμπονοκασερόπιτα

151
Ζαμπονοκασερόπιτα

Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο χοντρά φύλλα για πίτα της αγοράς

- Μισό κιλό τριμμένο κασέρι (ή γκούντα)

- 1 κεσεδάκι τυρί κότατζ

- 10 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)

- 10 φέτες γαλοπούλα (ψιλοκομμένες)

- 3 αυγά (χτυπημένα ελαφρά)

- Μοσχοκάρυδο, πιπέρι

- 2 αυγά (επιπλέον)

- 1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο κασέρι, το τυρί κότατζ, τα χτυπημένα αυγά και τη ψιλοκομμένη γαλόπουλα. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε σε τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και όταν ροδίσει το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα μπαχαρικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
  2. Σε ταψί, στρώνουμε δύο καλά βουτυρωμένα φύλλα και ένα τρίτο, σουρωτό. Έπειτα, απλώνουμε τη γέμιση με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά βουτυρωμένα ένα-ένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και χτυπάμε δύο αυγά με ένα ποτήρι γάλα, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην πίτα, την αφήνουμε για 20 λεπτά να το απορροφήσει και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς.