Ζαχαράκη: «Απεδείχθη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε το debate των πολιτικών αρχηγών»

154
Ζαχαράκη: «Απεδείχθη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε το debate των πολιτικών αρχηγών»

Στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επέρριψε τις ευθύνες για την ακύρωση του debate η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η Σοφία Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπάθησε με προσχηματικούς λόγους να αποφύγει τελικά αυτή την κουβέντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Φταίει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, διότι προσπάθησε με προσχηματικούς λόγους να αποφύγει τελικά αυτή την κουβέντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Eίχαμε συμφωνήσει σε αυτήν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η διακαναλιακή την 1η ιουλίου, αλλά αφού δεν μπορούσε να γίνει 1 Ιουλίου, λόγω της Συνόδου Κορυφής την προηγούμενη μέρα, αντιπροτείναμε την 27η και την 28η Ιουνίου.

Ήμασταν ευέλικτοι, θέλαμε να γίνει αυτή η συζήτηση. Πήγε λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Ηλιόπουλου στην διακομματική και είπε να επανέλθει τελικά η αρχική ημερομηνία, η 1η Ιουλίου. Εμείς συμφωνήσαμε με την 1η Ιουλίου. Δεν μπόρεσαν, όμως, τα άλλα κόμματα», ανέφερε ακόμα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.        

«Το ναυάγιο με το debate αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ Διότι το πισωγύρισμα αυτό -«δεν θέλω 1η Ιουλίου, ας ψάξουμε άλλη ημερομηνία, τελικά θέλω 1η Ιουλίου»- μέσα σε μια πολύ πυκνή προεκλογική περίοδο που όλα τα κόμματα κάνουν τον προγραμματισμό τους, τελικά έφερε σε αυτό το αδιέξοδο. Γιατί δεν ήθελε μάλλον τον διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Προσπάθησε, λοιπόν, να το αποφύγει, ενώ κάναμε όλοι τις διευθετήσεις μας με τις περιοδείες μας, με τις ομιλίες. Απεδείχθη, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε αυτό το debate. Και απεδείχθει σήμερα με αυτό το πισωγύρισμα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ.      

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για «διχαστικό λόγο του κ. Τσίπρα», σημειώνοντας οτι «είπε κάτι το οποίο για μένα ήταν απαράδεκτο, ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μυρίζει αίμα. Είναι ενδεικτική της τοξικότητας, του διχαστικού λόγου και της διαίρεσης που προσπάθησε να καλλιεργήσει. Έτσι ήρθε στην εξουσία, στην καρέκλα της εξουσίας. Οι Έλληνες πολίτες γύρισαν την πλάτη σε όλον αυτόν τον διχασμό και την τοξικότητα. Οι Έλληνες πολίτες είπαν επίσημα, την 26η Μαΐου ότι αφήνουν πίσω τον κ. Τσίπρα και τη διχαστική λογική του».

«Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να διακρίνονται και από  δημοκρατικό ήθος. Τέτοιες φράσεις δεν νομίζω ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται στο δημόσιο διάλογο, αν θέλουμε να έχει και έναν παιδευτικό ρόλο η παρουσία μας στη δημόσια ζωή», συμπλήρωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «διαρκής επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας».

Μία επιχείρηση παραπληροφόρησης και δημαγωγίας. Επαναλαμβάνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρώτη του απάντηση την 26 Μαΐου»

Έπειτα, αναφέρθηκε και στις 120 δόσεις λέγοντας ότι «θέλουμε να βελτιώσουμε αυτή την πρόταση. Το έχουμε πει από το ‘16, όταν βλέπαμε ότι το ιδιωτικό χρέος διογκώνεται. Έχω μπροστά μου τα στοιχεία, να δείτε που ήταν το ‘14 και που έφτασε το ‘19.

Δυστυχώς, άνθρωποι οι οποίοι χρωστούσαν 85 δισεκατομμύρια σε ασφαλιστικά ταμεία και σε εφορία, έφτασαν να χρωστούν 140 δισεκατομμύρια τον Μάρτιο του ‘19. Πρέπει ή δεν πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένες και διευρυμένες λύσεις σε αυτούς τους ανθρώπους;».

«Για ποιες 120 δόσεις λένε, όταν για τις εταιρείες το ανώτατο 36. Εμείς λοιπόν λέμε πραγματικές 120 δόσεις και για τις εταιρείες, λέμε κανένα κριτήριο υπαγωγής σε ποσά μέχρι 20.000 ευρώ. Λέμε λοιπόν καλύτερη την πρόταση για τις 120 δόσεις και δεν λέμε αυτό που ίσως θα ήθελε να λέμε ο κ. Τσίπρας ο οποίος παραπληροφορεί τους πολίτες», κατέληξε η Σοφιά Ζαχαράκη.