Ζεεχόφερ: «Θα ζήσουμε ξανά τις ημέρες του 2015 στο μεταναστευτικό»

304
Ζεεχόφερ: «Θα ζήσουμε ξανά τις ημέρες του 2015 στο Μεταναστευτικό»

Το καμπανάκι του κινδύνου αναφορικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό κρούει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο Γερμανός πολιτικός προειδοποιεί πως σε περίπτωση που τα κράτη μέλη της Ένωσης δεν βοηθήσουν τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάσχεση των ροών, τότε ένα δεύτερο 2015 δεν θα πρέπει να αποκλείεται.

«Η προσφυγική - μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Γύρω μας βλέπουμε πολλές συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν την φυγή πολλών ανθρώπων», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Παράλληλα, ο Χορστ Ζεεχόφερ επέκρινε την στασιμότητα που παρατηρείται στο συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά, με την ενιαία πολιτική στο θέμα της παροχής ασύλου, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την υιοθέτηση της πρότασης της Επιτροπής, η οποία όπως ανέφερε ο Χορστ Ζεεχόφερ «θα μας πάει αρκετά μπροστά».

Επίσης, ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε πως σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων περιστρέφεται και γύρω από το ζήτημα της κατανομής όσων ζητούν προστασία, ενώ ανέφερε πως η Κομισιόν επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό ένα προσχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τον προσεχή Μάρτιο.