Ζημιές στην Κρήτη από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ (Photos)

288
Κρήτη: Ζημιές από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Ζημιές μικρής έκτασης προκλήθηκαν στην Κρήτη από τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί βορειοδυτικά των Χανιών και νότια των Κυθήρων.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την Κρήτη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, κυρίως στα Χανιά, να βγουν έντρομοι στους δρόμους.

Το γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν μέσα στη θάλασσα και είχε μεγάλο εστιακό βάθος, βοήθησε ώστε να μην προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι Αρχές, διαπιστώθηκε πως μόνο στην περιοχή της Κισσάμου υπήρξαν μικροπροβλήματα.

Στο χωριό Χαιρεθιανά ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε πολύ παλιά, ετοιμόρροπα κτίσματα.

Όπως αναφέρει το cretapost, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Κουρουπάκης, τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές στο κτίριο της Εφορίας Χανιών, όπου έπεσαν σοβάδες ενώ την ίδια ώρα ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, επεσήμανε πως έχει αναφερθεί πτώση σοβάδων και στο λύκειο της περιοχής.

«Η αποτίμηση από τον σεισμό είναι μέχρι στιγμής κάποιες μικρές ζημιές – όπως πτώση σοβάδων – στο λύκειο Κισσάμου ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και σε κάποια ερειπωμένα κτίρια στο δήμο», είπε ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου, Γιώργου Μυλωνάκη, θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού.