Ζουράρις: Αν διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, θα είμαι «ελευθέρας βοσκής»

85

Αν παραμείνει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα συνεχίσει και ο ίδιος να είναι συνεργαζόμενος, τόνισε ο Κώστας Ζουράρις, ενώ χαρακτήρισε απρέπεια μια ενδεχόμενη αποχώρησή του που θα οδηγούσε στην κατάργησή της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Ζουράρις τόνισε πως «αν παραμείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και εγώ είμαι ο πέμπτος, βεβαίως δεν θέλω να τους κάνω τέτοια ζημιά και καταργηθεί με την αποχώρησή μου η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν εξαρτάται από εμένα να παραμείνουν πέντε στους ΑΝΕΛ θα παραμείνω μέχρι πέρατος της εντολής και μετά θα δείξει», τόνισε ο Κώστας Ζουράρις.

Ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση που διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, είπε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος, «ελευθέρας βοσκής», είπε χαρακτηριστικά.

ο Κώστας Ζουράρις επανέλαβε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι δεν θα ψηφίσει οτιδήποτε αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένου και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ για των Σκοπίων.

Εξήγησε τη στάση στήριξης στην κυβερνητική πλειοψηφία, εξηγώντας ότι επί τέσσερα χρόνια υπήρξε νομοθέτης και έχει συμβάλει και εκείνος στη σύνταξη των κοινωνικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης.

«Δεν θα καταργήσω το έργο μου μη ψηφίζοντας αυτά τα 4-5 νομοσχέδια που θα έρθουν, μέχρι της λήξεως της εντολής», ανέφερε o Κώστας Ζουράρις.

Ερωτηθείας αν σκέφτεται να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος, ωστόσο δεν διευκρίνισε τι θα πράξει όταν έρθει η ώρα των εκλογών, εάν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ.

«Θα κοιτάξω τι θα κάνω. Τώρα κοιτώ το αναπηρικό μου πόδι, που προέχει από τις εκλογές», πρόσθεσε ο βουλευτής.