Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές: Ξεκινά η «μάχη» των 35 ημερών - Επιστροφή με φουλ ρυθμούς για τον πρωθυπουργό

Ένας αμιγώς προεκλογικός μήνας ξεκινά από σήμερα με τον πρωθυπουργό να επιστρέφει στον καθιερωμένο πρωινό καφέ με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου χαράσσοντας τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες μέχρι την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα δημοσιευθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Τις επόμενες ημέρες και με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Άγκυρα ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις θεωρούμενες “δύσκολες” περιοχές όπως η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Παρότι οι πολιτικοί ρυθμοί λόγω των εορτών του Πάσχα έπεσαν, τώρα όμως η αντιπαράθεση θα κορυφωθεί και οι περιοδείες τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και των υπουργών- βουλευτών και κομματικών στελεχών θα εντατικοποιηθούν με επίκεντρο την περιφέρεια.

Και μπορεί οι ευρωεκλογές να πραγματοποιούνται σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, καθώς έχουν προηγηθεί διπλές εθνικές εκλογές και συνεπώς αποτελεί στοίχημα η συμμετοχή, ωστόσο ο πρωθυπουργός τους έχει προσδώσει και εθνικά χαρακτηριστικά στην ευρωκάλπη προκειμένου να διατηρηθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί ως έχουν, επιτρέποντας στην κυβέρνηση τα επόμενα τρία χρόνια να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική τροχιά που έχει χαράξει.

Ωστόσο, το προσεχές διάστημα δεν λείπουν και οι προκλήσεις στο διπλωματικό πεδίο, ενώ πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί στη βουλή η προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την ακρίβεια, με την ΝΔ να σηκώνει το γάντι εκτιμώντας ότι θα δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να κατανοήσουν στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας τα βήματα που έχουν γίνει αλλά και που στοχεύει η γαλάζια παράταξη στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς

Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ξεριζωμένους, σημειώνει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Όπ...

Φόρτωση άρθρων...