Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

150 Πολωνοί πυροσβέστες έφτασαν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στα μέτωπα της φωτιάς

Ελλάδα

Στην Ελλάδα έφτασαν από τον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Πολωνοί πυροσβέστες που ήρθαν στη χώρα μας για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το κομβόι της πυροσβεστικής βοήθειας από την Πολωνία, με 49 οχήματα και 150 άνδρες έφτασε το μεσημέρι στο τελωνείο του Προμαχώνα όπου τους περίμενε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών Πύραρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος με στελέχη της Π.Υ. Σερρών που είχαν μεριμνήσει για το μέρος που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν για λίγες ώρες οι Πολωνοί πυροσβέστες την ώρα του ανεφοδιασμού με καύσιμα των οχημάτων τους.

Οι Πολωνοί ευχαρίστησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους για την υποδοχή αλλά ζήτησαν να συνεχίσουν την διαδρομή τους και ο ανεφοδιασμός των οχημάτων τους να γίνει στον Ευαγγελισμό της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών τις επόμενες ώρες θα φτάσουν Ρουμάνοι πυροσβέστες αλλά και 50 πυροσβέστες από τη Βουλγαρία (θα προστεθούν στους 20 υπάρχοντες) με 10 υδροφόρα οχήματα.

 

πολωνοι

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: Στο λιμάνι οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού – Δεν έχει εντοπιστεί το σκάφος που τους μετέφερε

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταφοράς στο Ηράκλειο των 79 μεταναστών που βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή, στις Τρεις Εκκλησιές, στα νότια παράλια του νομού, εντός της ...

Φόρτωση άρθρων...