Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Τα 20 πράγματα που μπλοκάρουν την αφθονία και πώς να τα διορθώσετε

Ποια είναι τα εμπόδια που χτίζουμε και οι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να τα διαλύσουμε.

Good Life

Κρατάτε τον εαυτό σας μακριά από μια άφθονη ζωή; Σε έναν κόσμο γεμάτο με πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες, γιατί κάποιοι από εμάς αισθανόμαστε ακόμα ότι χάνουμε; Η έννοια της αφθονίας πηγαίνει πέρα ​​από το να έχουμε αρκετά. έχει να κάνει με το να νιώθεις πληρότητα, ευτυχία και ευημερία σε όλες τις πτυχές της ζωής. Ωστόσο, ορισμένα οδοφράγματα μπορούν να εμποδίσουν την πορεία μας να ζήσουμε την πλούσια ζωή που μας αξίζει. Θυμηθείτε, η αφθονία δεν είναι απλώς ένας προορισμός. είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης και αυτο-ανακάλυψης.

Η αφθονία είναι μια κατάσταση άφθονου πλούτου – όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε αγάπη, ευτυχία, δημιουργικότητα και υγεία.Η  έννοια της αφθονίας είναι παρόμοια με τη βιβλική αρχή «ό,τι σπέρνεις θερίζεις»που υποδηλώνει ότι οι ενέργειες και οι συμπεριφορές ενός ατόμου μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο άφθονη μπορεί να είναι η ζωή του.

money fall

Παρακάτω ανακαλύψετε τις συμπεριφορές που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την άφθονη ζωή και τις λύσεις για να την ξεμπλοκάρετε.

20 ενέργειες που μπλοκάρουν την αφθονία και πώς να τις διορθώσετε

1. Αρνητική νοοτροπία
Το εμπόδιο: Μια αρνητική νοοτροπία είναι  εμπόδιο στην αφθονία. Εάν σκέφτεστε συνεχώς τι σας λείπει ή τι μπορεί να πάει στραβά, κλείνετε τις πόρτες στη θετικότητα και τις ευκαιρίες.

Η διόρθωση :Η διόρθωση αυτού ξεκινά με την απομάκρυνση του αρνητικού για να ανοίξει ο δρόμος για το θετικό.Τρόποι για να βοηθήσουν στην ανατροπή της αρνητικής νοοτροπίας είναι: 

  • Καλλιεργήστε μια θετική νοοτροπία.
  • Ξεκινήστε με την αναγνώριση όταν κάνετε αρνητικές σκέψεις.
  • Αντικαταστήστε αυτές τις σκέψεις με θετικές επιβεβαιώσεις.Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε, 'Δεν μπορώ να το κάνω αυτό', αλλάξτε το σε 'Θα κάνω το καλύτερο δυνατό και θα μάθω από την εμπειρία'.
  • Εξασκηθείτε στo να είστε συνείδητοί για να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση των μοτίβων σκέψης σας και να επιλέξετε ενεργά τη θετικότητα.

2. Έλλειψη ευγνωμοσύνης
Το εμπόδιο: Το να μην εκτιμάς αυτό που ήδη έχεις μπορεί να κάνει δύσκολο να προσελκύσεις περισσότερη αφθονία. Η ευγνωμοσύνη είναι ένας ισχυρός μαγνήτης για καλά πράγματα.
Η διόρθωση: Ασκήστε την ευγνωμοσύνη καθημερινά. Ξεκινήστε κάθε μέρα αναφέροντας τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σε ένα ημερολόγιο. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα καλό φλιτζάνι καφέ ή μια ηλιόλουστη μέρα.Αυτή η πρακτική μετατοπίζει την εστίασή σας από αυτό που λείπει σε αυτό που υπάρχει. Η έκφραση ευγνωμοσύνης στους άλλους μπορεί επίσης να ενισχύσει τις σχέσεις και την ευημερία σας.

3. Φόβος αποτυχίας
Το εμπόδιο: Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να σας παραλύσει, εμποδίζοντάς σας να ρισκάρετε ή να δοκιμάσετε νέα πράγματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια άφθονη ζωή.
Η διόρθωση: Αποδεχτείτε την αποτυχία ως μέρος της εξελικτική σας διαδικασίας. Καταλάβετε ότι κάθε επιτυχημένος άνθρωπος έχει αποτύχει κάποια στιγμή. Χρησιμοποιήστε τις αποτυχίες ως σκαλοπάτι για την επιτυχία. Όταν αντιμετωπίζετε μια αποτυχία, αναρωτηθείτε: «Τι μπορώ να μάθω από αυτό;» Αποδεχτείτε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για ανάπτυξη. Θυμηθείτε, κάθε προσπάθεια, επιτυχημένη ή όχι, είναι ένα βήμα μπροστά.

4. Κακή οικονομική διαχείριση
Το εμπόδιο: Η κακή διαχείριση των οικονομικών σας μπορεί να οδηγήσει σε συνεχή έλλειψη και άγχος. Έτσι, εμποδίζει τη ροή της ευημερίας που σας αξίζει.
Η διόρθωση:Εκπαιδευτείτε στη βασική οικονομική διαχείριση.Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό, θέστε οικονομικούς στόχους και μείνετε σε ένα σχέδιο για να βελτιώσετε την οικονομική σας ευημερία. Εκπαιδευτείτε σε βασικές στρατηγικές προϋπολογισμού και εξοικονόμησης. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές ή εργαλεία για να παρακολουθείτε τα έξοδά σας και ορίστε έναν προϋπολογισμό που να ευθυγραμμίζεται με το εισόδημά σας. Κάντε συνήθεια να αποθηκεύετε ένα μικρό μέρος των κερδών σας τακτικά. Η αναζήτηση συμβουλών από έναν καλά καταρτισμένο οικονομικό σύμβουλο μπορεί επίσης να είναι επωφελής.

5. Τοξικές σχέσεις
Το εμπόδιο: Το να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με αρνητικούς ή τοξικούς ανθρώπους μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μειώσει την αφθονία σας.
Η διόρθωση: Αξιολογήστε τις σχέσεις σας. Περιορίστε τον χρόνο σας με αυτούς που φέρνουν αρνητικότητα και αναζητήστε θετικές, υποστηρικτικές σχέσεις που σας ανεβάζουν.Μάθετε ποιες σχέσεις εξαντλούν την ενέργειά σας. Στη συνέχεια, περιορίστε την έκθεσή σας σε αυτά τα άτομα και επενδύστε χρόνο σε άτομα που σας ανεβάζουν και σας υποστηρίζουν.Καλλιεργήστε νέες συνδέσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τους στόχους σας.

6. Έλλειψη αυτοεκτίμησης 
Το εμπόδιο:Το να μην πιστεύετε στην αξία σας μπορεί να σας εμποδίσει να αναζητήσετε ευκαιρίες για ανάπτυξη και αφθονία.
Η διόρθωση: Εργαστείτε για να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας. Ασχοληθείτε με θετική συζήτηση με τον εαυτό σας, θέστε επιτεύξιμους στόχους και γιορτάστε τις επιτυχίες σας, όσο μικρές κι αν είναι.Ξεκινήστε με μικρές καθημερινές επιβεβαιώσεις σχετικά με την αξία σας. Αναγνωρίστε τα επιτεύγματά σας, όσο μικρά κι αν είναι, και γιορτάστε τα. Κάνοντας δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε ικανοί και σίγουροι μπορούν να τονώσουν την αυτοεκτίμησή σας. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας εκτιμούν και σας ενθαρρύνουν.

7. Αντίσταση στην Αλλαγή
Το εμπόδιο: Το να είστε αντίθετοι στην αλλαγή μπορεί να σας κρατήσει κολλημένους σε παλιά μοτίβα που δεν ευνοούν μια άφθονη ζωή.
Η διόρθωση: Αγκαλιάστε την αλλαγή ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και να είστε πρόθυμοι να προσαρμοστείτε σε διαφορετικές καταστάσεις. Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές για να βελτιώσετε την προσαρμοστικότητά σας. Για παράδειγμα, δοκιμάστε μια νέα διαδρομή προς τη δουλειά ή ένα νέο χόμπι. Σκεφτείτε τις προηγούμενες αλλαγές που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα.   

time1

 

8. Κακή διαχείριση χρόνου
Το εμπόδιο: Η μη αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου σας μπορεί να οδηγήσει σε μη παραγωγικότητα και χαμένες ευκαιρίες.
Η διόρθωση: Δώστε προτεραιότητα στις εργασίες σας, θέστε σαφείς στόχους και κατανείμετε αποτελεσματικά τον χρόνο σας. Μάθετε να λέτε όχι σε πράγματα που δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους σας.Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως προγραμματιστές ή ψηφιακά ημερολόγια για να οργανώσετε τη μέρα σας. Δώστε προτεραιότητα στις εργασίες με βάση τον επείγοντα χαρακτήρα και τη σημασία. Εξασκηθείτε να λέτε όχι σε δεσμεύσεις που δεν ταιριάζουν απόλυτα με τους στόχους σας. Αφιερώστε συγκεκριμένες ώρες για εργασία και χαλάρωση για να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία.

9. Έλλειψη ξεκάθαρων στόχων
Το εμπόδιο: Χωρίς ξεκάθαρους στόχους, είναι εύκολο να περιπλανηθείς άσκοπα και να χάσεις την αφθονία.
Η διόρθωση: Θέστε συγκεκριμένους, μετρήσιμους, εφικτούς, σχετικούς και χρονικά περιορισμένους στόχους. Οι ξεκάθαροι στόχοι σας δίνουν και κατεύθυνση και σκοπό. Σημειώστε τους στόχους σας. Χωρίστε τους μεγαλύτερους στόχους σε μικρότερα βήματα που μπορούν να υλοποιηθούν. Ελέγχετε τακτικά και προσαρμόζετε τους στόχους σας όταν χρειάζεται. Γιορτάστε μικρά επιτεύγματα στην πορεία.

10. Κρατώντας το παρελθόν
Το εμπόδιο: Η παραμονή σε λάθη ή δυσκολίες του παρελθόντος μπορεί να σας εμποδίσει να προχωρήσετε και να βιώσετε την αφθονία.
Η διόρθωση: Μάθετε να αφήνετε το παρελθόν. Εστιάστε στο παρόν και στο τι μπορείτε να κάνετε τώρα για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο μέλλον.Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε τις προηγούμενες εμπειρίες σας.Εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με έναν θεραπευτή εάν τα προηγούμενα γεγονότα επηρεάζουν σημαντικά το παρόν σας.Ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες σας προσγειωμένοι στο παρόν.

11. Υπερβολή και άγχος
Το εμπόδιο: Το συνεχές άγχος και το αίσθημα υπερέντασης μπορεί να θολώσει την κρίση σας και να εμποδίσει την αφθονία.
Η διόρθωση:Προσδιορίστε τις κύριες αιτίες οποιουδήποτε άγχους που κουβαλάτε και αντιμετωπίστε τις άμεσα. Ενσωματώστε δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως η γιόγκα ή το περπάτημα στην καθημερινότητά σας. Μάθετε να αναθέτετε εργασίες όταν είναι δυνατόν και μη  ζητήστε βοήθεια.Μη διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε καταβεβλημένοι!

12. Έλλειψη αυτοφροντίδας
Το εμπόδιο: Η παραμέληση της σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής σας υγείας μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σας και να εμποδίσει την ικανότητά σας να προσελκύετε αφθονία.
Η διόρθωση: Φροντίστε τον εαυτό σας.Κάντε την αυτοφροντίδα προτεραιότητα.Αναπτύξτε ένα καθεστώς αυτοφροντίδας που περιλαμβάνει δραστηριότητες που αγαπάτε.Βεβαιωθείτε ότι τρώτε ισορροπημένα γεύματα, κοιμάστε αρκετά και ασκείστε τακτικά. Προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις με επαγγελματίες υγείας .

13 . Αγνοώντας τη διαίσθησή σας
Το εμπόδιο: Το να μην ακούτε τη διαίσθησή σας μπορεί να σας οδηγήσει να χάσετε ευκαιρίες που ευθυγραμμίζονται με την πραγματική σας πορεία.
Η διόρθωση: Εμπιστευτείτε τα συναισθήματα και τα ένστικτά σας. Συχνά είναι το υποσυνείδητό σας που σας καθοδηγεί προς το καλύτερο για εσάς. Περάστε χρόνο μόνοι σας για να επανασυνδεθείτε με τον εσωτερικό σας εαυτό. Εξασκηθείτε στο διαλογισμό για να ενισχύσετε τη διαίσθησή σας. Όταν αντιμετωπίζετε αποφάσεις, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ακούσετε το ένστικτό σας πριν προχωρήσετε.

reading book

 

14. Απροθυμία για μάθηση
Το εμπόδιο: Εάν δεν είστε ανοιχτοί στο να μάθετε νέα πράγματα, μπορεί να χάσετε την απόκτηση γνώσεων ή δεξιοτήτων που μπορούν να οδηγήσουν σε αφθονία.
Η διόρθωση: Γίνε μαθητής δια βίου.Αφιερώστε χρόνο κάθε εβδομάδα για να μάθετε κάτι νέο, είτε είναι:

  • Διαβάζοντας ένα βιβλίο
  • Παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο
  • Παρακολούθηση διαδικτυακού μαθήματος
  • Ακούγοντας ένα podcast.
  • Μείνετε περίεργοι και ανοιχτόμυαλοι και αναζητήστε διαφορετικές προοπτικές.

15 . Έλλειψη πειθαρχίας
Το εμπόδιο: Χωρίς πειθαρχία, είναι δύσκολο να εμμείνεις στους στόχους και τις συνήθειες που οδηγούν στην αφθονία.
Η διόρθωση: Αναπτύξτε την αυτοπειθαρχία. Ξεκινήστε με μικρές, διαχειρίσιμες αλλαγές και σταδιακά αναπτύξτε την ικανότητά σας να τηρείτε τα σχέδιά σας.Μόλις ορίσετε μια ρουτίνα, μείνετε σε αυτήν. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως προγράμματα παρακολούθησης συνήθειας για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας που τηρείτε το σχέδιό σας για την ενίσχυση της πειθαρχίας.

16 . Συγκρίνοντας τον εαυτό σας με άλλους
Το εμπόδιο: Η συνεχής σύγκριση με άλλους μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ανεπάρκειας και έλλειψης.
Η διόρθωση: Εστιάστε στο ταξίδι σας. Αναγνωρίστε ότι η πορεία του καθενός για μια άφθονη ζωή είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα, η σύγκριση μειώνει μόνο την πρόοδό σας.Γιορτάστε τα κατωρθόματά σας και χρησιμοποιήστε τα επιτεύγματα των άλλων ως έμπνευση και όχι ως σημείο αναφοράς. Το ταξίδι σας αξίζει μια γιορτή!

17. Δεν δίνουμε πίσω 
Το εμπόδιο: Η συσσώρευση τπων πόρων σας, είτε πρόκειται για χρόνο, χρήματα ή δεξιότητες, μπορεί να εμποδίσει τη ροή της αφθονίας στη ζωή σας.
Η διόρθωση: Ασκηθείτε στη γενναιοδωρία. Η παροχή βοήθειας σε όσους την χρειάζονται  μπορεί να ανοίξει κανάλια για να λάβετε ακόμη περισσότερα.Βρείτε λοιπόν τρόπους να συνεισφέρετε στην κοινότητά σας μέσω εθελοντισμού, καθοδήγησης ή απλά βοηθώντας έναν γείτονα. Διαθέστε ένα μέρος της ροής του εισοδήματός σας για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θυμηθείτε, η επιστροφή μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η προσφορά του χρόνου και της προσοχής σας.

18 . Έλλειψη ισορροπίας
Το εμπόδιο: Η υπερβολική εστίαση σε έναν τομέα της ζωής σας ενώ παραμελείτε άλλους μπορεί να δημιουργήσει μια ανισορροπία που εμποδίζει την αφθονία.
Η διόρθωση: Προσπαθήστε για μια ισορροπημένη ζωή. Αξιολογήστε τακτικά τους διαφορετικούς τομείς της ζωής σας – εργασία, οικογένεια, υγεία, χόμπυ. Κάντε συνειδητές προσπάθειες για να διαθέσετε χρόνο σε κάθε τομέα. Μάθετε να βάζετε όρια για να αποτρέψετε μια πτυχή της ζωής σας να καλύψει τις άλλες.

19 . Απαισιοδοξία για το μέλλον
Το εμπόδιο: Το να περιμένεις πάντα το χειρότερο για το μέλλον μπορεί να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, εμποδίζοντας την αφθονία.
Η διόρθωση: Υιοθετήστε μια αισιόδοξη προοπτική. Πιστέψτε σε ένα λαμπρό μέλλον και εργαστείτε ενεργά για να το κάνετε πραγματικότητα.Θέστε εφικτούς στόχους και σχεδιάστε βήματα για να τους πετύχετε. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές και επιβεβαιώσεις.

20 . Δεν αναλαμβάνουμε δράση
Το εμπόδιο: Το να ονειρεύεσαι την αφθονία χωρίς να κάνεις δουλειά δεν θα σε βγάλει πουθενά.
Η διόρθωση: Λάβετε προληπτικά βήματα προς τους στόχους σας. Η δράση είναι το κλειδί για να μετατρέψετε τα όνειρά σας για έναν άφθονο τρόπο ζωής σε πραγματικότητα.Δημιουργήστε έναν χάρτη μυαλού για να σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Ξεκινήστε γράφοντας τον κύριο στόχο σας στο κέντρο μιας σελίδας. Από εκεί, σχεδιάστε κλάδους για κάθε σημαντικό βήμα ή κατηγορία που σχετίζεται με τον στόχο σας. Για κάθε κλάδο, προσθέστε μικρότερους κλάδους για συγκεκριμένες εργασίες ή ενέργειες που απαιτούνται. Αυτή η οπτική αναπαράσταση βοηθά να οργανώσετε τις σκέψεις σας και κάνει τον στόχο να φαίνεται πιο εφικτός.

raining money

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι είναι Διαλογισμός κι ένας απλός οδηγός με 5 βήματα που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας

Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική όπου η προσοχή μας είναι είτε εστιασμένη σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο (στην αναπνοή, σε ένα αναμμένο κερί, σε ένα σημάδι στον τοίχο, στην αίσθησ...

Φόρτωση άρθρων...