Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

6 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα πάνε στραβά

«Και μην ανησυχείς ότι η ζωή σου γυρίζει ανάποδα. Πώς ξέρεις ότι η πλευρά στην οποία έχεις συνηθίσει είναι καλύτερη από αυτή που έρχεται;» - Rumi

Έχετε μια από αυτές τις κακές μέρες που φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ; Νιώθεte ότι δεν μπορείte να κάνετε τίποτα σωστά και κάθε κίνηση που κάνετε φαίνεται να σας βάζει σε μπελάδες;

Εάν έχετε μια κακή μέρα ή ίσως ακόμη και έναν κακό μήνα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βρείτε ανακούφιση:

1. Να ξέρετε ότι και αυτό θα περάσει
Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι το Σύμπαν σας παρουσιάζει το ένα θέμα μετά το άλλο, να ξέρετε ότι ό,τι συμβαίνει τελικά θα περάσει.Μερικές φορές η ζωή φέρνει τα πράγματα κατά κύματα και πρέπει να συνεχίσεις να πατάς το νερό για να παραμείνεις στην επιφάνεια. Αυτό το συναίσθημα δεν θα διαρκέσει για πάντα, γι' αυτό να ξέρετε και να εμπιστευτείτε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τη δύναμή σας σε κάθε δεδομένη στιγμή. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά , μπορεί να είναι εύκολο να αγχωθείς ή να ανησυχείς για το μέλλον, αλλά το να είσαι παρόν και να πιστεύεις ότι όλα τελικά θα περάσουν θα σε βοηθήσει να νιώσεις άνετα.

2. Εστιάστε στην Ευγνωμοσύνη
Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, σταματήστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και επικεντρωθείτε σε αυτό για το οποίο νιώθετε ευγνωμοσύνη. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε αυτό που λειτουργεί στη ζωή σας αντί να εμπλακείτε σε αυτό που δεν λειτουργεί. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να εστιάσετε όλη την προσοχή σας στα προβληματικά σημεία της ζωής σας, αλλά με το να κάνετε ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσετε όλα για τα οποία νιώθετε ευγνώμονες μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε την οπτική σας.

3. Περάστε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας
Όταν  αισθάνεστε ότι πάνε όλα στραβά, συχνά είναι σημάδι ότι πρέπει να γίνει αλλαγή. Μερικές φορές το Σύμπαν μας προκαλεί να δούμε πραγματικά τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αν πολλά πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν ταυτόχρονα, είναι πιθανό να βρίσκεστε σε μια κρίσιμη καμπή στη ζωή σας. Μην αγχώνεστε πολύ για το ποιο μπορεί να είναι αυτό το σημείο καμπής, απλώς αφιερώστε χρόνο για να συνδεθείτε και να ανακαλύψετε ποια είναι η αλήθεια σας. Εξετάστε ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας προχωρώντας μπροστά και κάντε ένα βήμα τη φορά.

hope

4. Μάθετε να λέτε Όχι
Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να χάσετε τον έλεγχο της ζωής σας είναι να αρχίσετε να λέτε ναι σε πράγματα που δεν θέλετε πραγματικά να κάνετε. Πολλοί από εμάς φοβόμαστε να πούμε όχι γιατί θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους άλλους ή δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους άλλους, αλλά το να μάθουμε πώς να λέμε όχι μπορεί να είναι εξαιρετικά απελευθερωτικό.
Όταν έχετε και διευθετείτε πολλά ή όταν η ζωή σας φέρνει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, είναι επίσης συνήθως ένα σημάδι ότι έχετε βάλει πάρα πολλά στο πιάτο σας. Το να μάθετε να λέτε όχι στους άλλους θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε αυτό το συναίσθημα και θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να οργανώσετε τον εαυτό σας και να συγκεντρώσετε τα πράγματα.

5. Μάθετε τι αξίζει τον χρόνο σας
Μερικές φορές περνάμε τόσο καιρό με το να αγχωνόμαστε και κι είμαστε εμμονικοί με κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας που μπορεί να είναι εξαντλητική! Εάν ανησυχείτε συνεχώς για κάτι ή αγχώνεστε συνεχώς για τα ζητήματα της ζωής σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια απογραφή. Τοποθετήστε το χέρι σας στην καρδιά σας και αναρωτηθείτε - Αξίζει πραγματικά τον χρόνο μου; Όταν νοιαζόμαστε για κάποιον ή κάτι, μπορεί να αισθανόμαστε δικαιολογημένα αγχωμένοι και να ανησυχούμε μέχρι να βρεθεί λύση, αλλά οι λύσεις σπάνια προέρχονται από αυτή τη νοοτροπία. Εάν θέλετε πραγματικά να βρείτε μια λύση και να κάνετε τη διαφορά, χρησιμοποιήστε το χρόνο σας με σύνεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας στην εστίαση σε παραγωγικές λύσεις αντί να παρασυρθείτε στο δράμα.Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε να είστε υπομονετικοί και να δίνετε χρόνο στα πράγματα. Μερικές φορές ο χρόνος έχει τον τρόπο να επιτρέπει στα πράγματα να επιλύονται μόνα τους χωρίς τη συνεχή παρέμβασή μας.

6. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να νιώσει
Εάν έχετε φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή σας όπου νιώθετε ότι όλα καταρρέουν, είναι σημαντικό να το αναγνωρίσετε και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να θρηνήσει και να νιώσει όποια συναισθήματα σας προκαλούν. Όσο περισσότερο αντιστέκεστε στα συναισθήματα, τόσο περισσότερο θα επιμείνουν, επομένως μην αισθάνεστε ένοχοι που αφιερώσατε μια στιγμή για να νιώσετε θυμό, θλίψη ή οτιδήποτε άλλο σας προκύψει.Μόλις δώσετε στον εαυτό σας την άδεια να το κάνει αυτό, συχνά τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν προς το καλύτερο. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε μια προσπάθεια να γεμίσετε τη ζωή σας με πράγματα που σας προσφέρουν χαρά και πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε άνετα.Κάντε κάτι απλό, όπως να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ταινία, να χαλαρώσετε σε ένα ζεστό μπάνιο και ούτω καθεξής.

Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να αναλάβετε δράση για να αλλάξετε τη νοοτροπία σας, καθώς μόνο μέσω της δράσης μπορεί να αρχίσει να εισχωρεί η θετική ενέργεια στη ζωή σας. Αυτές οι 6 συμβουλές ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε όταν είστε στις δύσκολες μέρες σας και να αποκτήσετε μια πιο θετική νοοτροπία, ανεξάρτητα από το τι σας βάζει η ζωή. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά ή όταν όλα φαίνονται να συμβαίνουν ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι και το Σύμπαν είναι δίπλα σας. Θυμηθείτε, θα περάσει κι αυτό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Test: Επιλέξτε ένα μουσικό όργανο και ανακαλύψτε ποια είναι η πιο δυνατή ερωτική τεχνική σας

Η ιστορία: Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε μια βραδινή συναυλία πάνω στη σκηνή ανάμεσα στους μουσικούς. Σας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να παίξετε κάποιο μουσικό όργανο σαν βιρτουό...

Φόρτωση άρθρων...