Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Απετράπη η είσοδος πάνω από 150 παράνομων μεταναστών σε Λέσβο και Χίο

Ελλάδα

Την είσοδο παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο απέτρεψε το Λιμενικό σε Λέσβο και Χίο.

Δύο λέμβοι ανατολικά της Λέσβου στο ύψος του αεροδρομίου και ακόμα δύο νοτιοανατολικά της Χίου απέτρεψαν με πλωτά μέσα τις βραδινές ώρες την είσοδο στη χώρα συνολικά πάνω από 150 παράνομων μεταναστών. 

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού εκτυλίχθηκε την Κυριακή και κοντά στην Κεφαλονιά προκειμένου να διασωθούν δεκάδες μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο.

Στο σημείο έφτασε άμεσα σκάφος του Λιμενικού και όπως φαίνεται και στο βίντεο μετά από μεγάλη προσπάθεια περισυνελέγησαν όλοι καλά στην υγεία τους. Στο σκάφος επέβαιναν 57 μετανάστες (43 άνδρες, 8 γυναίκες και 5 παιδιά).

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικών μιλίων δυτικά-νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς.
 
Έπειτα από την επιχείρηση στην θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς πρωινές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των 57, ηλικίας 26 και 28 ετών, για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και προέκυψε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και τους οποίους επιχείρησαν από κοινού να προωθήσουν σε έδαφος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση του ν.4251/2014.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο κέντρο την Τρίτη και την Τετάρτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το επόμενο διήμερο (3-4/10) σε δρόμους γύρω από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση λόγω εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί εκεί. Ποιοι δρόμοι ...