Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

«Δύναμη Ζωής»... πάντοτε δίπλα στο συνάνθρωπο

«Δύναμη Ζωής» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την προώθηση και εφαρμογή δραστηριοτήτων κοινωφελούς/ κοινωνικού χαρακτήρα. 

Επιδίωξη της εταιρείας είναι η παροχή ενός εύρους υπηρεσιών που απευθύνονται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, αλλά κυρίως σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. 

Ταυτόχρονα η «Δύναμη Ζωής» πραγματοποιεί δραστηριότητες με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη και επανένταξη κοινωνικώς αποκλεισμένων ομάδων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαιτερότητες. Μέσω της πραγματοποίησης ερευνών, μελετών, ημερίδων, συνεδρίων, διαλέξεων καθώς και σεμιναρίων, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και των επιμέρους κοινωνικών ομάδων προωθώντας την κοινωνική συνοχή, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.  

Στις τελευταίες δράσεις και έργα της, η «Δύναμη Ζωής» σε συνεργασία με τους Δήμους Καλλιθέας-Σπάτων-Αρτέμιδας-Παιανίας, υλοποιεί  το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» που χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους. 

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η μείωση του φαινομένου της έλλειψης στέγης στους παραπάνω Δήμους, στοχεύοντας στην άμεση μετάβαση των αστέγων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. 

Σκοπός μας, βεβαίως, είναι η κινητοποίηση των ωφελούμενων του προγράμματος για την επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό. Το τελευταίο πραγματοποιείται κυρίως  μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εύρεσης εργασίας.

 
Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που μέσω της υλοποίησης του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» θα ωφεληθούν συνολικά 40 νοικοκυριά και 68 ωφελούμενοι των παραπάνω δήμων. Ειδικά στη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε, κάθε βοήθεια προς τους κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας, είναι ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Γι’ αυτό και καλούμε όλους όσους θέλουν και μπορούν, να έρθουν κοντά μας, να δουν τις δράσεις μας και να μας βοηθήσουν στο έργο μας!»

 

dynami

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαγονήσι: «Ο δράστης προσπάθησε να βάλει με τη βία στο τζιπ το θύμα - Μιλούσε ρώσικα»

Την ώρα που οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν μέσα από τις καταθέσεις των δύο 16χρονων θυμάτων της ένοπλης επίθεσης στο Λαγονήσι να εντοπίσουν τον αλλοδαπό άνδρα που άνοιξε π...

Ρόδος: Ανήλικος κατέγραψε 13χρονη σε προσωπικές στιγμές – Έστειλε το βίντεο σε μαθητές και καθηγητές

Συγκλονίζει η υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα μία 13χρονη μαθήτρια από τη Ρόδο. Συγκεκριμένα ένας 14χρονος βιντεοσκόπησε την ανήλικη σε προσωπικές τους στιγμές και στη συνέχε...

Φόρτωση άρθρων...