Κυριακή
03 Μαρτίου 2024

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι συνταξιούχοι (παραδείγματα)

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς αναμένεται να καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους, με τα ποσά να κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ.

Το επίδομα πρόκειται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στον μήνα θα καταβληθεί και το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πρόκειται για την νέα οικονομική ενίσχυση, ύψους 150 ευρώ, την οποία θα λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά ή με προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ, των οποίων οι συντάξεις είναι μέχρι 700 ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ στη σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι συνταξιούχοι με μηνιαίο ύψος συντάξεων:

  • έως 700 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ
  • από 700,01 ευρώ έως 1.100 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ,
  • από 1.100,01 ευρώ έως 1.600 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση 100 ευρώ.

Τα κριτήρια

Κριτήριο για να καταβληθεί το επίδομα θα είναι το εάν υπάρχει προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ πριν δοθεί η αύξηση κατά 3% στις συντάξεις για το 2024.

Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και πάρουν αύξηση πάνω από 10 ευρώ θα έχουν διπλό κέρδος, καθώς θα έχουν ήδη κλειδώσει το επίδομα προσωπικής διαφοράς ανεξάρτητα από το αν η αύξηση που θα πάρουν μηδενίσει την προσωπική διαφορά τους.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πληρωθεί σε περίπου 750.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων οι 150.000 θα βγουν διπλά κερδισμένοι, γιατί με την αύξηση θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά, έχοντας πάρει και το επίδομα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως εξής:

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 καταβλήθηκαν: οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 πρόκειται να καταβληθούν: Οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ – ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Το επίδομα πρόκειται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στον μήνα θα καταβληθεί και το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς να «ξεφουσκώσετε» τον ΕΝΦΙΑ με δύο κινήσεις ματ – Τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

«Παράθυρο» για μικρότερες επιβαρύνσεις στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ ανοίγουν σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δύο προθεσμίες – "κλειδιά" που τρέχουν από την 1η Μαρτίου και αφορο...

Σπανάκης: Το πρώτο νούμερο στον κατώτατο μισθό θα ξεκινάει από 8 - Τι ισχύει για τις τριετίες

Στο θέμα του κατώτατου μισθού, των τριετιών, της εργασίας των συνταξιούχων και σε άλλα εργασιακά ζητήματα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικ...

Βασικός κυβερνητικός στόχος, να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ - Πριν από το τέλος Μαρτίου η νέα αύξηση του κατώτατου

Μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε ο υφυπουρ...

Φόρτωση άρθρων...